ODS vyloučila kontroverzního podnikatele

  • 18
Kontroverzní havířovský podnikatel Petr Kellovský, kterého policie hledá kvůli přípravě stamilionových podvodů s falešnými šeky neexistující banky, už není členem ODS. Rozhodl o tom mimořádný sněm místní organizace Havířov-město.

"Členství bylo Kellovskému odebráno velkou většinou hlasů," řekl šéf oblastní organizace ODS Stanislav Nevřela.

Krajské vedení ODS přitom před časem uvedlo, že pokud podnikatel zůstane členem strany, požádá výkonnou radu, aby celou místní organizaci čítající 200 členů odebrala licenci.

Tento názor podpořil i šéf občanských demokratů Mirek Topolánek. Nevřela potvrdil, že organizace tento tlak cítila. "Sněm rozhodl, aby zachoval licenci," uvedl Nevřela.

Podle policie byl Kellovský členem organizované skupiny,  která připravovala jeden z největších podvodů v historii české kriminalistiky. Ze zemí bývalé Jugoslávie získala falešné šeky  neexistující americké banky v hodnotě 850 milionů korun.

Ceniny  vytiskla tamní zločinecká organizace. Postupně je pak šířila po  Evropě. Podvodníci je při různých obchodech vydávali za  humanitární pomoc USA pro válkou postižené Srbsko a Černou Horu.

Šest členů skupiny skončilo ve vazbě, jeden je vyšetřován na  svobodě. Po Kellovském, který patří mezi vlivné havířovské podnikatele, pátrá policie. - více zde

Je znám hlavně jako většinový majitel  společnosti Quonex Real, která si dělá nároky na pozemky pod  Sazka Arénou. Provozoval kasino, koupil si fotbalový klub a podle  některých havířovských politiků si při posledních volbách nechal  kupovat pro své lidi hlasy voličů.

Havířovské restaurace prý  obcházel muž, jenž hostům nabízel odměnu 150 korun, pokud půjdou  volit a do urny vhodí předem vybranou kandidátku.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video