Nový web s informacemi

Ostrava - Od začátku května můžete na studentském serveru s adresou student.contactel.cz navštívit novou sekci. Mezi ostatními odkazy na této stránce ji můžete najít pod názvem Student v zahraničí. Jsou zde informace o podmínkách a možnostech cestování studentů do ciziny, o práci, kterou můžete v zahraničí dělat, apod. Časem by měl server informovat o studijních kurzech, o kultuře daného státu a také o možnostech brigád.
Mezi jinými odkazy můžete nalézt Burzu knih (inzerovat co koupíte či prodáte můžete kdykoliv a zdarma), Slevy pro studenty (do restaurací, na nákup mobilních telefonů, atd.) a Archiv, kde jsou k přečtení všechny zprávy, které byly na této stránce zveřejněny.

Informace by měly být určeny pro středoškolské i vysokoškolské studenty. Na sekci Student v zahraničí spolupracují např. Fulbrightova komise, Akademické informační centrum a Informační centrum Praha. Provoz celých stránek zajišťuje jen pět studentů pod vedením autora stránek Vojtěcha Horny.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video