Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

„Neodejdu!“ Mnohé nemocnice brání rodičům zůstat s dětmi

Když matka měsíčního chlapce neposlechla zdravotníky a odmítla večer opustit jednotku intenzivní péče, zavolali policii. „Byla jsem tam. Matka argumentovala tím, že kojí a že nezletilé dítě má podle zákona právo na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce. Policie jí dala za pravdu,“ popisuje jeden z mnoha konfliktních případů mezi rodiči malých pacientů a zdravotníky předsedkyně spolku Juno Moneta Petra Langová, která informuje zájemce o jejich právech a koordinuje stížnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

V 70 letech minulého století jsem pracovala na oddělení ORL,kde běžně byla matka nebo otec přítomen při hospitalizaci dítěte,/bylo to omezeno na věk 6 let,jestli si dobře pamatuji/neměly jsme s tím žádný problém,naopak děti byli klidné,rychle se uzdravovali

2 0
možnosti
ŠN

Přitom je to výhodné i pro nemocnici, rodič zastane většinu péče o dítě. Chytré vedení starostlivé rodiče rozumně využije.

5 0
možnosti
ŠN

Dcera byla hospitalizována 3krát, syn 1krát. Vždycky jsme tam byli s nimi, 2krát manžel, 2krát já. Hlavně u dcery při poslední hospitalizaci bylo extrémně důležité, že tam manžel byl. Ke skutečnému zlepšení stavu dcery došlo až potom, co si velmi stěžoval na laxní postup a nechal vyměnit ošetřující lékařku za jiného lékaře. Pak se vše zlepšilo.

Jinak, pokud to jde, je chlap jako doprovod lepší. Na ženskou se často koukají jako na hysterickou hyperprotektivní matku, především sestry tedy, k chlapovi mají větší respekt.

2 0
možnosti
VN

Je to 15 let. Můj syn měl ve dvou letech úraz, po kterém musel zůstat několik dní v nemocnici. V nemocnici nám po operaci vysvětlili, že je lépe, když tam bude sám, že když je vedle postýlky rodič a dítě nesmí ven, protože je připojené na přístroje, že by chtělo ven a mohlo by to komplikovat léčbu. My jsme to tenkrát respektovali, chodili jsme se na něj do nemocnice dívat, ale jen tak, aby nás neviděl. Sestry byly jinak vstřícné a bylo vidět, že se starají opravdu dobře. Je také pravda, že syn to snášel dobře, byl celkem spokojený, spíše jsme byli nervózní my. Ale chápu, že jiné děti to bez rodičů tak dobře snášet nemusí. A když jsem o tom později přemýšlel, že to byla že strany nemocnice spíše výmluva.

0 0
možnosti
DN

Ja som mala za to, že je povinnosťou nemocnice umožniť rodičovi zostať. Bola som s synom v nemocnici asi 7 rokov dozadu (v Bratislave, Detská fakultná nemocnica). Ani nebola diskusia o tom, že by som nezostala, všade tam boli matky. Deti mali moderné polohovateľné postele, nám pridelili také tie lacné, skladacie z Ikei, večer sme ich rozložili na dlážke, ustlali si ich, ráno ich zase zložili a dali do kúta. K žiadnemu nároku na priestor ani zníženiu kapacity teda nedošlo. Dlhodobo na tom spávať by bolo asi dosť nepríjemné, ale čo už.

Pamätám si, keď som bola v nemocnici ja, ako dieťa (koniec socializmu). Väčšie deti sa museli starať o menšie, tie ktoré boli na tom lepšie o tie viac choré. Dosť sme si pomáhali, sestra sa nestarali, boli dosť nepríjemné, stále po nás kričali. Bol tam jeden malý chlapček, tak trojročný Maďar, nevedel ani slovko po slovensky a nikto tam nevedel po maďarsky. Raz chodil celý deň pokakaný, kým sme prišli na to, čo to tam smrdí.

4 0
možnosti
MM

A tyto sestry si předávají své "moudrosti" z generace na generaci a tvrdí, jak za starých dobrých časů byl svět normální. Rv

3 0
možnosti

Jeden měsíc staré dítě a vyděšené? Jako vážně?

0 7
možnosti
LR

Chápu, že každá mince má 2 strany, nicméně vy jste někdy kojil?

5 0
možnosti
RM

mám dvě zkušenosti, které dělí 22 let a dvě různé nemocnice. V roce 2000 dceru společně se mnou odvezla záchranka na Bulovku. Po vyšetření bylo rozhodnuto, že si tam dceru (2roky) nechají. Mně to neumožnili. Marná byla moje snaha, že nechci postel, jen židli, abych u ní mohla aspoň sedět. Nepřicházelo to v úvahu. Během dnes jsem se snažila volat až řediteli nemocnice. Když jsem pak přišla na odpolední návštěvu, tak už mi to dovolili. Dcera se mnou ze začátku nekomunikovala. Byla zklamaná, že jsem jí tam nechala. Po 22 letech jsem dceru i s jejím synem odvezla na pohotovost v MB. Vnuka přijali společně i s jeho matkou. Byl večer. Vnuka různě napojili a umístili na JIP. Dcera tam s ním byla dokud neusnul. Pak si šla lehnout vedle do pokoje. Druhý den ráno hned jak se probudila, šla za synem na JIP, aby ji viděl až se vzbudí. A tohle je přesně ten přístup, který si matka představuje. Palec nahoru pro nemocnici v MB.

21 0
možnosti
ĽA

Souhrnně řečeno, ...je to tak přirozené, že nechápu, proč o tom musíme vůbec diskutovat.

Možnost zůstat s dítětem je možnost, né povinnost, nastavení hranic je věcí dohody.

Jako ono se to dobře diskutuje bezdětným a zdravým, na druhou stranu v mé blízkosti jsou lidé, kteří mají trauma z dětství po několika týdenních pobytech v nemocnici bez rodičů a ty otevřeny okna na ty spomínají jinak taky - to je snad nějaký hygienický standard co mě vždy při pobytu v nemocnici iritoval, protože je rozdíl nechat otevřeny okna několik hodin a je rozdíl vyvětrat.

3 0
možnosti
Foto

Z22d58e46n98ě23k 76W79o91l62f

22. 10. 2022 8:59

Respektuji závažnost tématu, ale primář Canibal mě pobavil.

12 0
možnosti

P96e86t74r 23Š90i79l28h91a22n

22. 10. 2022 9:38

Cannibal Corpse :-)

0 0
možnosti
ŠK

Rozkladaci kreslo nic moc. Dost vrzalo s pri kazdem pohybu jsem sve dite skoro vzbudila. Cloveka boli cele telo. Ale chapu, ze na jip luzko by uz nevlezlo. Jenze nejde odejit na pokoj, kdyz vam dite i v noci trpi, casto se budi a ma bolesti, krece a prujem. Svou pritomnosti jsem vyrazne pomohla sestram. Davala jsem dcerce jidlo, piti, leky, davala ji na nocnik a delala hygienu. Samozrejme ji utesovala a zabavovala pres den. Proste byla klidna. Kdybych tam nebyla, byla by vydesena, paralyzovana, kdyby se ji chtelo na zachod nevim, jak by to delaly ty sestry. Zadne pipatko nebylo, vecne tam na dohled nebyly. Co musim zkritizovat je to, ze jsem nesmela mit perinu. Je to zakazane. Byla mi v noci zima. A clanek nezminuje ani to, ze se za pobyt jako doprovod plati. U deti starsich 6 let. Takze me pobyt stal 3000 korun. Myslim, ze toto by pojistovna proste hradit mela. I to jidlo pro me. Je to presne tak, jak zminujou. Pritomnost rodice vyrazne pomaha lecbe a usnadnuje praci zdravotnikum.

5 2
možnosti
JP

Na židli jsem trávil noce a žena dny. Dcera byla malá a byla šťastná, že má vedle sebe rodiče. Na oddělení nebyla pro rodiče kapacita, tak i za tu židli jsem byl vděčný. Když byla dcera větší, už jsme s ni v nemocnici na dětském nebyli... Chování zdravotníků vesměs dobré ... To ve školce kolikrát na děti otevírali v zimě okno aby měli v pondělí klid...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...