Nebylo to tak zlé, řekl Vratislav Kulhánek

- Předseda představenstva Škoda Auto Vratislav Kulhánek odpovídal v rámci akce Den s MF DNES na otázky čtenářů. "Nebylo to tak zlé, jak jsem se obával. Díky a pokračujte," uvedl Vratislav Kulhánek po hodinové besedě, která zároveň probíhala živě ve Škoda Auto Muzeu v Mladé Boleslavi a na internetu. Odpovědi Vratislava Kulhánka najdete ZDE.

Kulhánek v čele společnosti nahradil na jaře 1997 Ludvíka Kalmu, který tragicky zahynul v listopadu 1996.

Vratislav Kulhánek se narodil v roce 1943 v Plzni, vystudoval střední školu v Českých Budějovicích a Vysokou školu ekonomickou v Praze.

V letech 1967 až 1981 působil v ekonomických a finančních funkcích stavebních firem. V roce 1981 nastoupil do oddělení hospodářského plánování podniku Motor Jikov České Budějovice.

Zde zastával postupně funkce vedoucího nákupu, člena představenstva pro obchod a předsedy představenstva.

V letech 1991 a 1992 absolvoval studium na European Business School v Praze. Pak nastoupil jako ředitel a mluvčí firmy Robert Bosch, která byla založena jako společný podnik s Motorem Jikov.

Od roku 1994 byl také viceprezidentem Sdružení automobilového průmyslu České republiky, na jaře 1997 byl zvolen do jeho čela a letos na jaře byl v této funkci znova potvrzen.

Vrcholem jeho dosavadí kariéry bylo zvolení předsedou představenstva automobilové a.s. Škoda Mladá Boleslav v dubnu 1997.

Vratislav Kulhánek hovoří anglicky, německy a rusky, je ženatý a má dvě dospělé děti.

Vratislav Kulhánek se připravuje na rozhovor.

Vratislav Kulhánek během rozhovoru.

Vratislav Kulhánek si rozmýšlí odpověď.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video