Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nadaným online výuka prospěla. Mohli pracovat sami a nenudili se ve škole

Distanční výuka prospívala nadaným dětem, tvrdí učitelé, odborníci i rodiče. Běžná škola je pro ně často příliš snadná a distanční výuka jim dala možnost vzdělávat se v tom, co je samotné zajímá. Jejich zájmy totiž často přesahují rámec školního vzdělávání. Někteří se zajímají o lucidní snění, jiní programují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane Kozáku, díky za dotaz. Při distanční výuce je hodnotnější učitelské zadání formulováno tak, aby žák neodpovídal prostým zaškrtnutím a), b) nebo c), nýbrž textem, nad nímž musí přemýšlet. Skutečně by bylo jednodušší psát text na papír (všichni se to učí hned na začátku školy, zatímco ovládat klávesnici podobně jako třeba řízení auta daleko později), ale text by se pak k učiteli buď kamerou snímaný musel přenášet přímým přenosem (a učitel by mohl distanční výuku efektivně sledovat jen u jednoho žáka), nebo skenovat a poslat jako obrázek (podobný neefektivní a drahý způsob uplatňuje CERMAT) a učitel složitě každý rukopisný záznam luštit. Textový soubor vytvořený pomocí klávesnice vyhodnotí a zkontroluje vyučující daleko snadněji. Podobně jako neplavci příliš nehorují pro povinnou výuku plavání, tak lidé text na klávesnici tvořící jen vyťukáváním písmenek zrakem nalezených mají se zavedením výuky psaní na klávesnici problém, ať se jedná o vyučující, vedení škol, nebo třeba jinak vzdělané pracovníky ministerstva školství.

0 0
možnosti

... to je prostě úžasný objev, že nadané děti se v normální škole nudí. Jen si tak "matně" vzpomínám, že něco podobného zřejmě zjistili i komunisté a na škole jsme byli rozděleni na studijní a praktickou třídu - a fungovalo to, studijní typy se připravily lépe na střední a vysokou školu, nikdo je nezdržoval při výuce, na druhou stranu nikdo neměl komplexy z toho, že je "méně nadaný"... pak se to ovšem přestalo používat a výsledkem jsou třeba dnešní maturanti...

1 0
možnosti

No, dnešní maturanti rozhodně nejsou výsledkem toho, že na vaší škole probíhal nějaký experiment, protože tento postup nebyl ani běžný, ani obvyklý. Zrovna za komančů byla tendence všechno co nejvíc zglajchšaltovat.

A tyhle kecy, jak my jsme byli lepší než dnešní mládež, ty jsou fakt trapné. Jiná doba, jiná děcka, ale ani lepší, ani horší.

Jako že tohle nezdržování při výuce je naprosto debilní koncept, který by měl zmizet z povrchu zemského. Učitel by měl umět zvládnot děcka, která jsou na různé úrovni. Když nic jiného, i ten studijní typ (což jsou spíš ti, co si pěkně podtrhují nadpisy podle pravítka, než takoví ti chytří, co jsou naštvaní, že by se radši něco naučili, než aby se učili nazpaměť Archimedovu větu) se bude v životě muset popasovat s nestudijním typem a metoda Dejte je někam bokem, ať mě nezdržujou, se fakt nedá obecně uplatnit.

0 1
možnosti

Distanční výuka je hloupost, děti mají chodit do školy a učitelé učit. Distanční výuka je zašívárna pro učitele a převedení svých povinností a své práce na rodiče.

1 5
možnosti

Hotovej vizionář. A co home office? Programátoři jsou přece od toho, aby chodili do kanclu a voni si mezitím píšou kódy z obývaku ;-€

3 1
možnosti

Spis se při on-line výuce ukázalo, kdo chce a kdo prostě nechce.

3 0
možnosti

Nu , ve své době, byla on line vyuka prest ižní záležitostí poslucháren vš. Síto schopností se vzdělávat bylo nastaveno nejen jedinou politikou vládnoucí strany ,ale i schopností jedince. Rozdíl mezi Zdenkem Ond..... a Tarezou H........ je asi větším než se zdá. Dnes prestižní výběrové školství neexistuje a to zde máme přehršel politických stran a názorů.

0 0
možnosti
Foto

A hlavně lze výuku přizpůsobit ostatním aktivitám, je navíc i kratší. Získané znalosti jsou navíc komplexnější a pokud žák danou látku zvládá, je možno postoupit dál. Dneska v době internetu jsou materiály snadno dostupné téměř k jakémukoli tématu.

2 0
možnosti
Foto

koukám že redaktorům IDNES by to taky prospělo aspoň by sem nedávali články cenzurované vládní diktaturou:-P

0 1
možnosti

A14l28e79x 25M61a97c79h

13. 6. 2021 7:51

Nezvládnutá situace ze strany rodičů. Psychická stabilita dětí nemůže záviset na tom, že chodí do školy. To by se nám děti hroutily i o prázdninách.

0 2
možnosti

T33o25m 41D74v93o28r25a31k

12. 6. 2021 22:07

Ano souhlasim. Mlada neuveritelne doma vyrostla, ale jen diky nasi rodicovske praci. Ucitelka strasna bida. Nevim zda ma mala talent, ale u nas to pomohlo. Talent se hleda, pak se rozviji a podporuje. Dnesni doba dava velke sance prave temto detem.

2 0
možnosti

A69l86e52x 89M79a26c86h

13. 6. 2021 7:52

Přesně tak to je, je to o rodičích. A tak to má správně i být, je to přirozené, jenže mnozí rodiče rádi přesouvají své povinnosti na školu a jsou bez ní bezradní.

0 2
možnosti

zkoušet "u tabule" není zrovna korektní hodnocení studenta. Zejména těch kteří neumí na veřejnosti vystupovat, stydí se, .. a přesto NEJSOU hloupí. Zde v USA se známkuje velmi méně až sporadicky, ale píší se testy a komunikuje s učitely. V předškolních třídách se najdou děti, které se hravě (a hrou) naučí nejen hláskovat, číst a psát, ale i násobit, sčítat a odčítat. Tedy rok před 1. třídou.

Vzpomenu-li na sebe před skoro 70sáti lety, dělali jsme do sešitu jen jakési obloučky...Jan Ámos by se dnes divil jak málo pokročily od jeho časů školní osnovy. Hodina s počítači to nevyvrátí.

1 2
možnosti

Zde v USA se neustale prezentuje, pred spoluzaky, nikdo se nestydi, protoze jsou od kindergarten zvykli. Neustale museji vse reason-zduvodnovat, vyjadrovat svuj nazor. Deti, co umi cist a psat v predskolnim veku, se najde dost i v CR, ale o to vubec nejde. Co se ale v CR dela malo - malo se mluvi, klidne pred obecenstvem, malo se pracuje s jazykem jako nastrojem komunikace.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!