Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Vláda si zřejmě přestala uvědomovat, že řídí demokratický stát

Nechcete-li zapomenout na důležitý úkol nebo se naopak snažíte zbavit zlozvyku, připnete si na lednici lísteček s připomínkou. Nezapomeň, udělej, jez pětkrát denně, nejez vůbec. Ale co by si tam měli dat čeští ministři? Nad tím zapřemýšlel spolupracovník MF DNES Petr Suchomel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až budou mít nemocnice svobodu rozhodovat, koho nebudou léčit, pak nepochybně budou řeči těchto chytrýnků bijících se za "svobodu" oprávněné. Do té doby je to ovšem jen trapná hra na důležitost a sběr pochybných bodů.

A i kdyby "svobodomyslný" chytrýnek podepsal prohlášení, že nechce být v případě nakažení léčen, měl by domyslet, že si nemůže dovolit "svobodně" šířit nákazu i mezi lidi, jejichž svobodná vůle je zůstat zdravý.

1 0
možnosti

Vždy jde o formu sdělení. Pokud by s námi jednali narovinu, bez lhaní, mentorování, vychovávání, vše důkladně vysvětlili a podepřeli důkazy, sami šli tím nejlepším příkladem, i ty roušky při benchpressu by se nám nosili jednodušeji. Pokud se ovšem za pár měsíců stihli totálně zdiskreditovat a ztratili veškerou autoritu, nemůžou se divit, že ani jejich nařízení (už to samotné slovo...)nemá žádnou váhu.

0 0
možnosti

Prej zkus do té roušky dýchat při fyzické zátěži (ve fitku)

Co tak zkusit 3x 20 minut bez roušky, na čerstvém vzduchu fyzickou zátěž v lese kácet stromy napadené kůrovcem.

Tím to způsobem Muhamad Ali (Cassius Clay) získával formu.;-D

1 2
možnosti

Já myslel, že to byl Rocky, když trénoval proti Dragovi ;-D

0 0
možnosti

Výstižně napsáno,souhlas

5 1
možnosti

P78e75t15r 97H35a41j90n71ý

10. 12. 2020 17:37

Petře Suchomele.To jsou akorát kecy.Sám byste nemohl řídit ani veřejné WC a tady rozdáváte "moudra".Zkuste navrhnout,jak to udělat.

2 11
možnosti
Foto

"Zkuste navrhnout, jak to udělat" - to je typický argument, když není co říct... Proč by měl říkat, jak to udělat? Od toho je tu vláda, aby to vymyslela! A myslíte, že kritizovat špatné jednání se smí pouze, když navrhnu správné? Pojmy jako konstruktivní kritika jsme už v dávno minulých dobách zažili...

7 1
možnosti

T63o79m36á50š 90B83í35l44ý

10. 12. 2020 17:07

A já zase ve vleku posledních let žiji v přesvědčení, že stát se do toho podnikatelům nemá plést a že je vlastně k ničemu. Takže tohle pravidlo platí jen když se daří, tak to jo......

0 0
možnosti

ono se tak nějak vůbec v poslední době přichází k přesvěčení, že si každej může dělat co chce a ono to pak nějak dopadne

0 0
možnosti

P89e79t17r 93S79i40m14a

10. 12. 2020 16:49

Takze Nemecko neni demokraticky stat ..to nam autor tohoto blabolu sdelil..Nemecko v Breznu fitka zavrelo ..stejne jako divadla .kluby ..vnitrni sportovni akce ..restaurace? pri prichodu musite zapsat sve inicialy -je vam porizeno foto a obsluhou jste prozvonen zdali nelzete .Policie chodi a prozvani pritomne hosty -kdyz najdou pochybeni? na miste 5000 ecek odmena hostinskemu . Vsichni pravidla dodrzuji -sankce jsou opravdu brutalni ..ale maji demokracii ..nebo ne? jak to je autore..;-D

1 8
možnosti

Zjevně jste nepochopil psaný text. Autor nehodnotí jednotlivá opatření, ale důvody proč byly zavedeny. OK, v Německu musel každý návštěvník restaurace zanechat "navštívenku" v podobě kontaktu na sebe. Pokud si pamatuji na mediální obraz tohoto opatření (v Německu nežiju ani tam nemám příbuzné, takže jsem odkázán jen na zprávy), bylo to z důvodu snazšího a efektivnějšího trasování. Čili vláda na základě něčeho usoudila, že kontakty v restauracích jsou rizikové a je tedy třeba je rychle a efektivně vytrasovat.

Co je zde? Vláda usoudila, že lidé nedodržují rozestupy, tak se zakáže prodej alkoholu z výdejních okének restaurací a prodej občerstvení na trzích. Není přitom vůbec zřejmé, proč zakázali zrovna prodej svařáku a ne třeba solných svíček nebo jmelí, kde lidé stojí úplně stejné fronty a úplně stejně nedodržují rozestupy. Obdobné je to s tím přidušeným kulturistou z článku a dalšími opatřeními.

4 1
možnosti

u nás zatím každej kdo si myslí, že jsou jeho práva pošlapána se může obrátit na soud a ten se ho zastane, to Poláci a Maďaři už takové štěstí nemají, ale sem to příjde taky

0 5
možnosti

si mínusáři mínusujte, že nepříjde, to vám nepomůže, ale vězte, že Babiš se tam pojede brzy učit, jak nám tu zakroutit krky, Zeman je tady hostí a slibuje pomoc

0 0
možnosti

J63a70k97u45b 44K80o33r63e61c

10. 12. 2020 16:12

No, je to vcelku blábol. Autorova myšlenka, že je nutné obhájit, že sledovaného cíle nelze dosáhnout jinak, a pokud existuje jiná cesta, je rozhodnutí nelegitimní, je nesmysl. Sledovaného cíle lze zpravidla vždy dosáhnout i jinak. Rozhodující je, že není jiná cesta, která by do práva, které má být omezeno, zasahovala méně. A i když je, tak takové rozhodnutí není nelegitimní, ale nelegální, což je dost podstatný rozdíl. A dále, když autor tak mluví o úřednících, kteří berou úplatky, měl by také uvést druhou stranu, tedy kdo jim je dává.

3 5
možnosti

P36a15v79e96l 41O64t73i75s51k

10. 12. 2020 19:21

O těch úplatcích to bylo přirovnání, a evidentně jste nepochopil pointu, tedy že s jídlem roste chuť,

2 0
možnosti

Ale ne, taková demagogie? Tak fitka - ano, v okolních státech mají zavřeno a zde je možnost - pokud se někdo chce vcítit do role chirurga u několika hodinové operace, sestřičky tahající pacienty v ochranných oblecích, pak může - někdo to prostě na hodinku dá, ona ta jednorázová se dá měnit a prostě si zacvičí to, co mu nenahradí venek. Neobstojí popsaný konstrukt, opatření je jasně odůvodnitelné - naopak, ono nediskriminuje, vždyť by při zákazu jejich provozu někdo mohl říci, proč nemohu sám u stroje s rozestupem cvičit, když dodržím to, co musí dodržovat jinde. Naopak, bez onoho mokrého hadru už by mohl křičet kdokoliv, i ta sestřička z nemocnice, proč ona ano a 10 funících ve fitku ne. Pak zde máme onen bod o trzích - vážně? V našem krajském městě vznikla party - jak u stánku rozlévající svařák, tak v ulici, kde se pokračovalo i po 22 hodině. Bylo to cílené, skupinky si dávali sraz u okének, stánků - opět je opatření na místě a pořád rozumný kompromis - vždyť všude kolem v zahraničí je zavřeno. Naše míra kompromisu jak v létě, tak nyní je obrovská s porovnáním se zahraničím. To by podle příměru redaktora musela v Německu být už jasná diktatura.

6 9
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!