VIDEO: Demisi! řval na něj dav. Souboj hlasivek vést nebudu, reagoval Výborný

  • 28
S přibližně 500 kusy techniky přijeli zemědělci do hlavního města, aby protestovali proti situaci ve svém oboru. Ministr se se zemědělci setkal a převzal si od nich dopis, ve kterém žádají o odstoupení od Green Dealu. Demonstranti požadovali ministrovu demisi a vyčítali mu nečinnost.

„Tak jako se zabývám každou korespondencí, kterou jako ministr dostanu, tak se samozřejmě budu zabývat i touto výzvou,“ uvedl Výborný. Z davu se ovšem ozýval křik a pískot. „Demisi, demisi,“ skandovali protestující.

„Pokud se mnou chce někdo vést slušnou debatu o českém zemědělství, jsem připraven. Ale nejsem připraven tady vést souboj hlasivek,“ reagoval na hluk Výborný.

„Kdy už konečně zastavíte potraviny, co sem vozí z Ruska, teda z Ukrajiny?“ ptala se jedna z protestujících. „Z Ruska se sem snad žádné potraviny nevozí,“ reagoval hned ministr. „Ne, já myslím z Ukrajiny,“ opravila se žena.

„Z Ukrajiny se sem potraviny také nevozí. Vozí se sem to, co tady někdo nakoupí. Není to stát, kdo by nakupoval obilí. Není to stát, kdo by kupoval kuřecí maso,“ odpověděl Výborný.

Konec Green Dealu a Výborného, chtěli farmáři. U Sněmovny skončili předčasně

„Ale že to jejich obilí je kontaminované, ví kde kdo,“ pokračovala žena. „Ne. Máme zemědělskou a potravinářskou inspekci, která na to opravdu dohlíží,“ vysvětloval ministr. „To obilí, a není ho nijak mnoho, není kontaminované.“ Řada otázek ale pokračovala dál.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video