Masopust dostal od města medaili

Staré Město - Český fotbalista století Josef Masopust dostal další vyznamenání. K sedmdesátým narozeninám mu Praha udělila stříbrnou medaili za celoživotní reprezentaci hlavního města. Desítky někdejších Masopustových spoluhráčů i soupeřů přišlo na radnici slavnému fotbalistovi popřát k vyznamenání, které mu udělil primátor Jan Kasl. Josef Masopust hrál aktivně fotbal osmnáct let. Za tu dobu se dočkal největších životních úspěchů, kdy se stal jako jediný Čech evropským fotbalistou roku a ve finále slavného mistrovství světa v Chile v roce 1962 dal náš jediný gól proti Brazílii.
Fotografie z předávání medaile najdete ve fotogalerii.
Rozhovor s Masopustem - téma.

Tam se také již podruhé setkal se svým celoživotním přítelem, nejslavnějším fotbalistou světa Brazilcem Pelém.

Masopust byl fenomenálním střelcem, na jeho slavné slalomy s míčem spoluhráči dodnes s nadšením vzpomínají. „Byl výbornej hráč, střílel góly oběma nohama,“ říká například František Veselý, Masopustův spoluhráč z Dukly.

Josef Masopust patří dodnes mezi české fotbalové legendy. Odborníci ho proto v loňském roce zvolili českým fotbalistou století.

K sedmdesátým narozeninám dostal Josef Masopust na Staroměstské radnici stříbrnou medaili za celoživotní reprezentaci hlavního města. (8. února 2001)Medaili udělil Masopustovi za Prahu primátor Jan Kasl. Kytici dostala také Masopustova manželka. (8. února 2001)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video