Diskuze

Martínkovi začíná nový život, ve Francii při operaci dostal lék na vzácnou nemoc

Chlapec se vzácnou genetickou poruchou, na jehož léčbu lidé věnovali 150 milionů korun, a jehož příběh sledovala i redakce iDNES.cz, ve středu absolvoval očekávanou operaci ve francouzském Montpellier. Desetihodinový zákrok byl úspěšný, zhruba tři týdny teď dvouletý Martínek zůstane v nemocnici na pozorování.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Je to samozřejmě super, ale vkládá se otázka, jestli nemohou udělat vstřícné gesto zdravotní pojišťovny nebo nadace celebrit, když některé jsou i tímto směrem zaměřené.

0 0
možnosti
PHH

Ve článku se jaksi ztratilo to nejdůležitější. Jaká je pravděpodobnost úspěšnosti léčby a za jak dlouho se dá říci, že se to opravdu povedlo. Ono nic není stoprocentní. Bohužel.

Chlapci přeju, aby to všechno zvládnul a aby mu to opravdu pomohlo ke zdravému a hodnotnému životu.

0 0
možnosti
Foto

J79i21ř33í 27P66a13j88k

2. 2. 2024 8:23

Dostal šanci, to je fajn. Snad se dalším generacím nemoc již vyhne..

1 0
možnosti
PH

Chudák kluk! Je pár let na světě a už musí absolvovat to, co by nikdo z nás nechtěl. Držím všechny palce, ať mu operace pomůže. Drž se!

1 0
možnosti
TS

Taky mu moc držím pěsti. Ale k tomu, co musel a musí absolvovat během prvních pár let na světě... tak mám jeden postřeh z pohledu člověka, co jako dítě v nejútlejším věku byl taky věčně po nemocnicích, zákroky, nemoci. Já jsem neskonale šťastná a vděčná, že jsem to absolvovala jako malé dítě a nepamatuju si to. Pro dítě, které nic nechápe, to samozřejmě muselo být odporný, ale... 1) maličké dítě, co je odmala v nemocnici, nezná alternativu a do jisté míry svůj život bere jako normu. A hlavně... 2) když si představím, že bych podobná martyria musela absolvovat dnes jako dospělá, jsem si jistá, že bych to nezvládla. Nedostala bych ty zážitky ze vzpomínek a fakt nechci vidět, co by to se mnou dělalo.

Pokud si to Martínek odžije v takhle útlým věku a pak z něj bude relativně zdravé a spokojené dítě, bude to v některejch ohledech snad celkem milosrdný. Moc bych mu to přála jemu i celý rodině.

0 0
možnosti
SS

Chapu, ze na par set tisic se lze skladat. Stovky milionu by mel hradit stat. Jedna z funkci statu je starat se o sve lidi. Stamiliony uz je starost celku, nikoli jednotlivcu...se divim, ze toto neni predmetem diskuze ve verejnem prostoru. Operace ukrajinskeho vojaka byla.

0 5
možnosti
LJ

Držíme palce. Celá naše rodina.

0 0
možnosti
VF

Nedokazu pochopit tu cenu 150 milionu nebo 8 milionu €.

Chlapcovi preji co nejdelší spokojeny život

0 0
možnosti
MU

ohromne mnozstvi penez ve vyvoji a vyzkumu a mala produkce

2 0
možnosti
JS

hodně štěstí.

0 0
možnosti

Naprosto úžasné, a v podstatě zadarmo. Jen za cenu pár raket na zabíjení.

3 9
možnosti
PB

P56e78t25r 30B93o90ž45e47k

1. 2. 2024 13:29

Tyto vzácné a náročné zákroky by měli probíhat v rámci EU a zvláštních grantů na výzkum. Kdo ví co nového by to přineslo a nemusí jít nutně o zázraky.

3 0
možnosti
VF