Loď bratří Formanů připluje do Prahy až v neděli

Praha - Divadelní loď Tajemství, na jejíž palubě Matěj a Petr Formanové a francouzský Cabaret Theatre Dromesko připravují pohádkový příběh Nachové plachty, připluje do Prahy ze Štěchovic na kotviště u mezi Štefánikovým mostem a botelem Albatros až v neděli. Premiéra, chystaná na dnešní večer byla odložena kvůli vyčerpání dvacetičlenné posádky, jež na lodi ve Štěchovicích intenzivně pracuje již několik týdnů.

"Někteří lidé kvůli únavě zkolabovali, " uvedla produkční Blanka Borůvková. "Společnost Praha 2000 nám vyšla vstříc s odložením premiéry, ale termín v neděli platí," dodala.

Na již dokončené lodi nyní herci až do ranních hodin zkoušejí pohádkový příběh Alexandra Grina, podle něhož představení Nachové plachty vzniklo.

Na nedělní představení také platí páteční vstupenky, které je ale možné vrátit nebo vyměnit v pokladně Divadla v Celetné.

Představení pro děti plánované na 23. července se odkládá na 17. září, jeho začátek bude od 15 hodin. Koncert Hudba na vlnách swingu se přesouvá z 23. července na 13. srpna.

Loď Tajemství bratří Formanů (20. července 2000)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video