Klára Dostálová na tiskové konferenci po jednání vlády. (15. června 2020)

Klára Dostálová na tiskové konferenci po jednání vlády. (15. června 2020) | foto: Michal Šula, MAFRA

Dostálová je v karanténě kvůli nákaze v rodině, otestovat se nechá v pátek

  • 35
Ministryni pro místní rozvoj Kláře Dostálové byla kvůli pozitivnímu testu na koronavirus v rodině nařízena karanténa. Pracovat bude on-line, uvedla ve čtvrtek na svém Twitteru. Test na covid-19 podstoupí v pátek, napsala.

„Prosím, dávejte na sebe pozor,“ vzkázala dále Dostálová. Nákaza koronavirem se minulý týden potvrdila u vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka, který je nyní v domácí izolaci.

Nechal se testovat po setkání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem, který měl rovněž pozitivní test.

Karanténu už dříve podstoupili také místopředsedové ČSSD a ministři Tomáš Petříček a Jana Maláčová. Nevyhnula se ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček. 

Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video