Klaus zmírnil nechuť diskutovat se Švejnarem, promluví si před senátory

  • 33
Prezident Václav Klaus naznačil, že se přeci jen veřejně setká se protikandidátem Janem Švejnarem. K setkání by mělo dojít před senátory ČSSD. Dosud něco podobného odmítal. "Jsme pozváni oba, předpokládám, že se tam objeví i televizní kamery," řekl Klaus studentům Západočeské univerzity v Plzni.

"Je to iracionální, ale stejně tam půjdu. Nechci už snášet řeči, že se toho bojím," uvedl prezident. Vysvětlil také, proč přímou konfrontaci odmítal: "Nejde o přímou volbu prezidenta, nikdy se tady nic takového nekonalo. Vlastně není o čem diskutovat."

"Já s ním nemohu diskutovat o tom, co bylo v roce 1992 nebo v roce 1994. Na mé straně stojí osmnáct let, na druhé straně nestojí nic."

"Hledá se antiklaus a to je špatně," stěžoval si studentům. "Měl by se hledat někdo s jasným a pozitivním programem," dodal.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video