Klatovská ODS si bude muset zvolit nového šéfa. Ilustrační foto z celostátního kongresu strany

Klatovská ODS si bude muset zvolit nového šéfa. Ilustrační foto z celostátního kongresu strany | foto: Soňa Lechnerová, iDNES.cz

Klatovský šéf ODS podezřelý z hrubiánství se vzdal funkce

  • 27
Předseda klatovských občanských demokratů David Kolář rezignoval na všechny stranické funkce. Je podezřelý, že minulý týden v podnapilém stavu napadl v Železné Rudě svoji bývalou přítelkyni a pak se choval agresivně i k přivolaným policistům.

"I přesto, že si nemyslím, že by mé osobní problémy měly přímou souvislost s mou prací pro Občanskou demokratickou stranu, podávám rezignaci na své funkce předsedy místního sdružení ODS Klatovy a místopředsedy oblastního sdružení ODS Klatovy a taktéž člena regionální rady ODS Plzeňského kraje," uvedl Kolář. Rezignace na členství v radě města Klatovy prý zatím není na pořadu dne.

David KolářPodle policejní zprávy 5. března po 18:00 v restauraci v Železné Rudě jednatřicetiletý muž z Klatovska slovně i fyzicky napadl svoji bývalou přítelkyni.

"Muž byl policisty zajištěn a při převozu i následném předání do protialkoholní stanice se choval agresivně," uvedla policie ve svodce. (více o případu si přečtěte zde)

Podle policejní mluvčí Dany Ladmanové se případem policie stále zabývá a vyslýchá svědky. "Muž je podezřelý ze spáchání přestupku," uvedla.

Kolář ve svém prohlášení uvedl, že si nikdy nepřál a nepřeje jakkoliv poškozovat zájmy a pověst ODS. "Pokud k tomu došlo, tak se všem svým kolegům a přátelům velice omlouvám a upřímně jim děkuji za uplynulou spolupráci," dodal.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video