Vladimir Putin a severokorejský lídr Kim Čong-un (13. září 2023)

Vladimir Putin a severokorejský lídr Kim Čong-un (13. září 2023) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Kim slíbil Putinovi naprostou oddanost, Sevastopol byl v ohni

  • 0
Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin se sešli na kosmodromu Vostočnyj na ruském Dálném východě. Sevastopolem otřáslo během noci na středu několik výbuchů. Kriminalisté obvinili osm lidí kvůli výrobě a prodeji pervitinu. Hnutí Přísaha představilo novou posilu. Obyvatelé Zaječova truchlí za starostu obce Vladimíra Havlíka. Přinášíme přehled středečních událostí.

Severokorejský lídr Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin se sešli na kosmodromu Vostočnyj na ruském Dálném východě. Kim podle agentury Reuters uvedl, že Severní Korea podporuje ruského vůdce ve všech jeho rozhodnutích. Putin zase řekl, že Rusko pomůže KLDR v oblasti vesmírných družic. Předmětem rozhovorů byla podle agentury RIA Novosti také možnost vyslání severokorejského kosmonauta do vesmíru.

Kim slíbil Putinovi na kosmodromu naprostou oddanost. Poobědvali pelmeně

Sevastopolem na Ruskem okupovaném poloostrově Krym otřáslo během noci na středu několik mohutných výbuchů. Ukrajinci ve městě zasáhli loděnici, kde vypukl požár a nejméně 24 lidí utrpělo zranění, uvedl šéf správy města Michail Razvožajev. Ukrajinci útok potvrdili s tím, že poškodili vojenskou loď a ponorku. Rusové uzavřeli Krymský most, který spojuje poloostrov s Ruskem.

Sevastopol v ohni. Ukrajinci trefili loděnici Rusů, zasáhli loď a ponorku

Kriminalisté z Národní protidrogové centrály obvinili osm lidí kvůli výrobě a prodeji pervitinu. Organizovaná skupina v akci zvané Potok podle nich pašovala ve speciálně upraveném autě z Rumunska, Polska a Srbska léky s obsahem pseudoefedrinu, ze kterých pak na několika místech v Plzeňském kraji a v budově bývalé továrny na Bruntálsku vyráběla pervitin.

Výrobci pervitinu pašovali léky z Rumunska či Srbska, hrozí jim až 18 let vězení

Hnutí Přísaha bývalého elitního policisty Roberta Šlachty ve středu na tiskové konferenci představilo novou posilu. Jde o bývalého ministra financí Vlastimila Tlustého, který má radit v ekonomických otázkách. Hnutí zároveň uvedlo nový akční program pro 6 milionů nespokojených. „Je nutné se dostat k progresivnímu zdanění, je nutné zalepit díry lodi, která se nesmí potápět,“ hlásal Šlachta.

Jak to dopadne, netušíme, konstatoval Tlustý. Podpoří Šlachtu v hnutí Přísaha

Ztráta chlapa s velkým srdcem, plným lásky a obětavosti. Obyvatelé Zaječova truchlí za starostu obce Vladimíra Havlíka, který zemřel v úterý při pádu ultralehkého letadla v Tlusticích u Hořovic na Berounsku. Ve znaku Zaječova na Facebooku přibyla černá stužka. Na oblíbeného starostu vzpomínají občané i hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Všem bude chybět jeho hnací motor, oplakává obec tragicky zesnulého starostu


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video