Diskuze

Vojenský výbor NATO vedl před Pavlem i Hitlerův generál

Prezidentský kandidát Petr Pavel se v poslední době snaží rozptýlit pochybnosti ohledně minulosti u komunistické vojenské jednotky. Podle jeho zastánců Pavel jako pozdější předseda vojenského výboru NATO musel projít nejpřísnějšími bezpečnostními prověrkami. Média však nyní upozornila, že na stejný post prošel prověrkou i bývalý generál wehrmachtu Adolf Heusinger, který připravoval plány na invazi do Polska a Sovětského svazu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P38e32t73r 84K82o50r78b46e72l

31. 10. 2022 17:57

Od Steinhoffa jsem četl nějakou knížku, ale už nevím jakou.

0 0
možnosti
AK

Článek z 25. října se aktualizuje 31. října...jistě to není na objednávku marketérů AB....hnus velebnosti.

1 0
možnosti
JM

J97a87n 41M59a25c18h40á75č

31. 10. 2022 12:01

Tak,psát může iDnes co chce,ale pokud by druhé kolo bylo Pavel x Babiš ,je bejvalej kontráš lepší ,než současnej podvodník.

1 0
možnosti

P27e81t97r 41Š94r52á63m72e34k

26. 10. 2022 22:31

Nejvíc to ždímají Novinky. To je posedlost... Po invektinu je to teď Pavel. Kritika jeho členství k KSČ je naprosto v pořádku, ale to co z toho dělají oni a ta intenzita, to je mi náhodička. Jen aby se nevystřílely moc brzy. Ono po nějaké době to může mít opačný efekt a někteří lidé už z principu půjdou proti tomu mediálnímu tlaku... to jsme mohli vidět v při první kandidatuře Zemana. Ani náhodou netvrdí, že Pavel je jako Zeman, nesrovnávám je samotné, ale úlohu medií. Pokud bude ten mediální tlak přehnaný, může to mít na lidi opačný efekt. Novinky už tímto směrem vykročily. Je to riskantní taktika, se kterou začali docela brzy. Co se teď bude dít? Snad jen Babiš prozradí, jestli bude kandidovat. Druhotně to určitě pomůže i Danuši Nerudové, které sílí, i když má jinou skladbu sympatizantů (více mladých lidí, mimochodem přijdou k volbám?) Osobně bych řekl, že mediální tlak na Pavla spíš hraje do not Babišovi. Jednak načasováním a pak jeho stylem, kdy si vybere jednoho soupeře a na něj cílí. Jen aby to pak nedopadlo jako ve volbách, kde Babiš pálil do Bartoše a Pirátů, kdežto klidný nikým neatakovaný Fiala sbíral pohodlně hlasy jeho klidným až profesorským přístupem, což by za jiných okolností tak nefungovalo. Vyniklo to kvůli tomu, že v debatách Babiš neustále křičel na Bartoše, takže klidný fiala bodoval. Ale na druhou stranu rozdělování společnosti se už v prezidenských volbách několikrát vyplatilo. A Petr Pavel musel počítat s něčím takovým, takže s tím do toho musel jít a pokud to neustojí, tak je to jeho problém.

0 0
možnosti
KT

Koukl jsem, jak Pavel bodoval v NATO. Vidím dva průšvihy. Spojené státy mají dodnes problém doložit, že napadení Iráku pro zbraně hromadného ničení bylo oprávněné. Američané nalezly plno chemické munice, ale šlo o staré zásoby a byla to utajovaná informace. Ruští dezinformátoři dodnes s oblibou šíří, že si USA důvod vymysleli. Zpravodajec analytik Pavel v klíčový okamžik ovšem spojence varoval před chemickými zbraněmi hromadného ničení, které může Irák použít. Na agenta KGB s cílem posílení Ruska by to byl slušný výkon.

Když velel NATO, byla jeho mise 2018 vcelku rychle ukončena. Končil za situace, kdy Turecko jako členská země NATO začalo masakrovat Kurdy, spojence USA při poražení IS. Turecko pak vytvářelo na území syrských Kurdů nárazníkové pásmo. Kurdové měli mnoho civilních obětí a brali to, že je velmoci hodili přes palubu. Dožadovali se pomoci Ruska a USA. (Turecko útočilo ve spolupráci s Ruskem a užívalo žoldáky z IS. Takže Kurdy opět vraždili muslimové za oslav Alláha.)

Pavel pustil do českých médií "oficiální stanovisko NATO", že Turecko má na svoji bezpečnost právo. Fakticky NATO pod jeho vojenským velením vraždění dětí a žen tolerovalo.

V Afrínu jsme měli českou novinářku a dámy to tady prohnali médii. Turci plošně bombardovali města bez ohledu na civilisty. Asi jako Rusové na Ukrajině. Jsou videa a fotky roztrhaných dětí. Kurdové mají ženské oddíly. Což na muslimy platí. Nesmí je zabít žena. Jednu bojovnici umučili a rozsekali. Video obletělo svět.

Ehm, členská země NATO a její válka pod velením Pavla...

1 4
možnosti
KT

nalezli..., prohnaly... ajaj.

0 1
možnosti
RG

Špinavec Bureš začal pomlouvat? To je fakt ještě odpornější hnůj ten Babiš než Zeman. Jedna bolševická zmije horší než druhá. Odporné!

5 4
možnosti
KT

Je to reakce na FB a reálně na stoupence Pavla, co nahlašovali cenzuře negativní informace o Pavlovi. Nezaměňujte příčiny a následky.

(Navíc, dole dokládám, jak rudá soudružka z StB vytváří čistý mediální profil Pavla. Dáma je z party zemanovců. Je zajímavé, že začala být cenzura aktivní, když kolem Pavla opět krouží KSČ, KGB a StB, jak kolem Zemana.)

0 0
možnosti
JR

J78a74n 31R16u45d58o65l60f

25. 10. 2022 20:05

Prase jako prase, podmínky splnil... : "ryl bukvice pro zahraniční elitu" a to není ta nejvhodnější kvalifikace pro kandidaturu na hradRv

0 2
možnosti
VV

Srovnání generálů Heusingera a Pavla není od věci. Wehrmacht tvořil ozbrojené síly tehdejšího Německa. S politikou ale nebyl nijak úzce spjat, řada vojáků s nacismem nesouhlasila. Byli to vojenští profesionálové. Pokud se nezapletli s nacisty, po pádu Hitlera vstoupili do služeb nového demokratického Německa. To je analogie s důstojníky armád bývalé Varšavské smlouvy. Vojáci v NATO nejsou politickou silou. Plní rozkazy svých demokraticky zvolených vlád. Politické a vojenské vedení NATO jsou dvě oddělené věci. Proto není problém, aby takoví vojáci z pozice vojenských profesionálů stáli ve vysokých vojenských funkcích. Postavení prezidenta nějaké země je ale něco jiného. To je funkce politická a bývalé vojenské zásluhy jsou pouze jedním z kritérií. Kandidaturu žádného z kandidátů na českého prezidenta ale nechci hodnotit. To musí posoudit voliči.

5 0
možnosti
BN

Mě to jako vhodná paralela nepřipadá. Wermacht jak píšete, nebyl spjat s politikou a jeho vojáci s nacismem ne vždy nutně nesouhlasili a podobně jako oni, později i důstojníci Varšavské smlouvy plnili udělené rozkazy.

Nic z toho ale přece není případ pana Pavla, který byl aktivním členem ve vedení KSČ a v jeho materiálech uveřejněných na internetu bylo k dočtení, jak byl aktivní v agitaci a vedení nových soudruhů, byl školen k diverzní činnosti apod. A takové úsilí už si přece žádá značné osobní přesvědčení.

3 1
možnosti
PL

P61e97t12r 89L29a60n63g56e23r

25. 10. 2022 18:40

Stačí přečíst životopis současného šéfa NATO a kolaborace se zločineckými režimy je dá se říct vstupenka do vedení této organizace.

0 3
možnosti
MK

Zásadní otázkou je, byl Pavel předsedou ZO KSČ a tedy oddaný soudruh? Ano nebo ne.

0 1
možnosti
OH

Kdybys ty otázky oddělil, tak to beru. Takhle je to od tebe dost primitivní manipulace.

1 0
možnosti