Miroslav Kalousek na snímku z října 2021

Miroslav Kalousek na snímku z října 2021 | foto: ČTK

Odmítám akceptovat nekompetentní politiku, hádal se Kalousek s tajemníkem Fialy

  • 278
Pozoruhodná výměna názorů, do níž se zapojili bývalý ministr financí a exšéf TOP 09 Miroslav Kalousek a František Cerha, tajemník premiéra Petra Fialy, se odehrála v noci ze soboty na sociální síti X. „Odmítám akceptovat nekompetentní hospodářskou politiku a slabomyslnou propagandu dnešní vlády jenom proto, že Babiš by byl horší,“ napsal Kalousek.

„Ano, byl, o tom není pochyb. Ale jenom tenhle argument nestačí. Máme právo na vládu, která dokáže alespoň inteligentně předstírat, že se snaží a že ví, co dělá,“ pustil se Kalousek do současné pětikoaliční vlády, jejíž součástí je i jeho strana TOP 09.

František Cerha, dlouholetý poradce šéfa ODS Petra Fialy, s premiérem na společné fotografii, která vznikla v den, kdy koalice SPOLU vyhrála na podzim 2021 volby do Sněmovny.

„Už od jara prý obíháte Prahu a chystáte se na založení nový partaje. Je to pravda, nebo jen ošklivý drb?“ reagoval na něj Fialův blízký spolupracovník Cerha.

„Nepotřebuji zakládat novou partaj. Jednu už jsem založil, jsem jejím členem a ta stále existuje,“ opáčil Kalousek. Cerha kontroval, že to, že se Kalousek rozhodne „zachraňovat“ TOP 09, je druhá varianta a že se rozhodne po sněmu TOP 09. „Tak jsem zvědav, zda to byly jen ošklivé pomluvy,“ uzavřel noční přestřelku blízký spolupracovník premiéra Fialy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video