Kalamita odezněla, sníh hrozí dál

  • 22
Situace na silnicích se po úterní kalamitě zklidnila. V noci sněžilo na Moravě, místy se tvoří jazyky. Na severu Čech zůstaly některé silnice neprůjezdné. Auta s řetězy se už dostanou do Vejprt, které v úterý sníh odřízl od světa. Projet se dá i hraničními přechody do Německa.

Na Ústecku a Chomutovsku se ještě silničářům nepodařilo prorazit sněhový krunýř na všech silnicích třetí třídy.

Železničáři se od rána snaží obnovit spojení z Chomutova přes Měděnec a Křímov do Vejprt, kde v pondělí vykolejila lokomotiva s pluhem. Sněhové frézy čistí trať z obou směrů. Do Vejprt ráno dorazily pravidelné autobusové linky.

Tři úseky na silnicích třetí třídy zůstávají uzavřeny i na Karlovarsku. Noc bez sněžení zažili po několika dnech lidé v Libereckém kraji. Na horských sinicích leží ujetá vrstva sněhu a někde jsou v umrzlém sněhu vyjeté koleje.

Jen s největší opatrností je po nočním sněžení sjízdná většina komunikací na Vsetínsku. Problémy mohou řidiči očekávat i na Zlínsku, místy se tam tvoří námraza. Podobná situace je v Olomouckém kraji.

Největší starosti mají silničáři z Bruntálska, kde v noci připadlo v průměru osm centimetrů sněhu. Na severovýchodě Moravy a ve Slezsku, na Svitavsku a Chrudimsku mohou řidiče překvapit sněhové jazyky. Místy se tvoří i náledí.

Silničáři Královéhradeckého kraje nabádají k opatrnosti řidiče mířící do Krkonoš a Orlických hor, kde na silnicích leží deseticentimetrová vrstva ujetého sněhu.

Předpověď počasí

Na Vysočině v noci uvízlé kamiony blokovaly dopravu na silnici z Pelhřimova na Jindřichův Hradec. I v ostatních částech Jindřichohradecka mohou řidičům zkomplikovat jízdu namrzlé silnice.

Pro kamiony také stále platí, že by se měly raději vyhnout úseku Volary - Nová Pec na Prachaticku. Auta bez řetězů by neměla vyrážet na Železnorudsko, u Přimdy na Tachovsku a Úněšova na Plzeňsku se tvoří sněhové jazyky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video