Poslanec ANO Aleš Juchelka na volebním sněmu v Praze na Chodově 10. února 2024

Poslanec ANO Aleš Juchelka na volebním sněmu v Praze na Chodově 10. února 2024 | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

Pětikoalici proti nám stačí 7,8 tuny poslanců, posteskl si sněmu ANO Juchelka

  • 69
Úkolem straníka v současné vládní pětikoalici je podle poslance ANO Aleše Juchelky držet se oběma rukama vší silou sedáku židle a váhou těla bránit opozičnímu hnutí v prosazení čehokoliv, co by lidem skutečně pomohlo. „Pětikoalice to má spočítané, já taky, že jim proti nám stačí 7,8 tun poslanců,“ překvapil Juchelka na sněmu ANO.

A ostravský poslanec vysvětlil i na to, jak ke svému výpočtu došel. „Vycházím z průměrné váhy Evropana, což je 72,2 kila, jak zjistila jedna z vysoce užitečných studií Evropské komise,“ vysvětloval Juchelka.

„Bojovat proti takové přesile je nesmírně náročné, i když máte na své straně 120 kilo Juchelky,“ završil poslanec ANO svou úvahu, po níž následoval smích některých delegátů volebního sněmu.

Pak ještě Juchelka dodal. „Já jsem taky trochu podcenil těch 120 kilo.“

Babiš zůstal v čele ANO. Ve vládě chce uklidit zemi, usiluje o zrazené voliče

Exministr Richard Brabec po jeho projevu řekl, že sice Juchelka ve svém vystoupením překročil limit tří minut, ale že podlehl i těm120 kilo.

Brabec řekl, že i jemu šéf ANO Andrej Babiš vyčítal váhu. „Nade mnou už pan předseda zlomil hůl a já mu přeji, aby byl u Aleše úspěšnější, než byl u mě,“ prohlásil bývalý ministr životního prostředí a místopředseda ANO.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video