Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jane Kavane, mluvte

Poučme se u Cicera. Pravil, že prchlivost je nepřítelem rozvahy. Mluvme tudíž bez prchlivosti, i když k rozvaze se šokovaný rozum musí nutit. Fakta jsou prozatím daná: někdejší pobočník exministra Kavana je podezřelý z objednání vraždy redaktorky MF DNES. Neuvěřitelná informace! Žijeme v poklidném, takřka nudném Česku, kde se podobné věci nedějí. Natož aby v jejich souvislosti zazněla i jména zdejších ministrů, třebaže už odstoupivších.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

normalni clovek

25. 7. 2002 15:29
Nedivim se,ze je napriklad tolik oklamanych kampelickaru. To staci treba ric, ze pan Neznalek z Neznalkova zakroutil krkem sousedovic krocanovi a najde se hned tolik lidi, kteri tomu uveri a hned by kamenovali toho pana Neznalka. Je prece jedno, ze o tom osobne vubec nic nevi a vubec, proc cekat, az to policie dukladne prosetri. Ach boze, jak je snadne necemu uverit, kdyz o tom vubec nic sam nevim.
0 0
možnosti

Helena Galova

23. 7. 2002 18:58
Kato
Je chybou, že politická reprezentace nevzala na vědomí varování, vyslané  do společnosti na jaře 2000  publicisty Johnem Bokem a Přemyslem Vachalovským publikací Kato-Příběh opravdového člověka, které dva roky poté rozšířili o další informace v knize Sametová špína.
 
0 0
možnosti

Jack

23. 7. 2002 15:33
Politická neodpovědnost
Kdyby z této kauzy exministr Kavan vyvodil politickou odpovědnost, tak by to byla politická neodpovědnost, která by ve finále poškodila Českou republiku. Nepřímo by tím naznačil svou určitou spojitost s tímto případem, což si určitě nemyslí ani největší odpůrci Kavana. Byl by to docela slušný poprask, kdyby skládal vysokou funkci v OSN kvůli tomuto pokusu o nájemnou vraždu, jenom by se to pěkně rozmazalo a přibylo spekulací. O to asi někomu jde.
0 0
možnosti

Honza

23. 7. 2002 16:36
Re: Politická neodpovědnost
U Kavana nejde ani tak o odpovědnost za vraždu, spíš jde o odpovědnost za jiné machinace a minulost. Musí mít opravdu velmi tlustou hroší kůži, když půjde do OSN s jeho minulostí, a já prostě nevěřím, že o podvodech s Českým domem v Moskvě nevěděl, kolik že se tam ztratilo - 100 milionů? - zajímalo by mě, kolik z nich dostal Kavan. Pro mě je to zcela bezcharakterní člověk. A spojitost s případem nájemné vraždy? Jistě zatím nebylo (a zcela jistě nebude) prokázáno nic, ale Srba je Kavanův chráněnec, takže... Ono jich tam na tom ministerstvu bylo ale víc.
0 0
možnosti

Jana

23. 7. 2002 13:57
Politicka odpovednost
Politickou odpovednost nese exministr Kavan v kazdem pripade. Jeho kauzy, napr. zmineny Stirin a Cesky dum, si o jeho rezignaci rikaly davno,nejsme-li bananova republika. Premier mu kryl zada. I ted muzeme od exministra Kavana sotva cekat neco jineho nez zbabele zatloukani. Politicka odpovednost za velmi tezke rozhodnuti, co udelat s mezinarodnimi dusledky teto ostudy, ted lezi na nejvyssich predstavitelich statu. Nezavidim jim to. Jiste by si prali, aby to vsechno byl jen zly sen, ktery se nepotvrdi,to bychom si mohli prat vsichni. Jenze je pozde. Politicka odpovednost exministra Kavana tu je v kazdem pripade a svet si toho uz stacil vsimnout. Jak velmi ta klika, ktera kryla zada Srbovi i Kavanovi, potrebuje byvaleho premiera dostat na Hrad! Prezidentske milosti,pristup k informacim...
0 0
možnosti

V. Kobes

23. 7. 2002 12:13
velmi pekny komentar
Srbovy provalene prusery vzdy nasly u Kavana pozehnani a treba v pripade Ceskeho domu v Moskve je prinejmensim spolupachatel. Cekal bych od nej statecnejsi vyjadreni k problemu. Ostatne Jana Bendova mu v zaveru sveho komentare dala dobry tip.
0 0
možnosti

Bubák1

23. 7. 2002 11:40
Mluvte? A o čem?
Nezávislý deník opět nezklamal. Ještě jsme ani neslyšeli, vyjádření Srbova obhájce, a už je nám vnucováno spojení na Kavana. No co jiného může člověk čekat od našeho tisku. Lidé přicházející ze země za Kanálem byli u nás odjakživa podezřelí. K případu jenom připomenu, že Srba není na ministerstvu půl roku, nevím proč by měl Kavan za Srbu zodpovídat i poté co není jeho podřízeným. Proč potom nejsou voláni k zodpovědnosti Srbovi rodiče, třídní učitel a pionýrský vedoucí. Srba je dospělý člověk, který podléhá svému nadřízenému pouze v pracovních vztazích. Jen mi není jasné, proč tisk (nebo někdo prostřednictvím tisku) na Kavana stále útočí. Možná je vhodným reprezentantem, přes kterého jde dobře zdiskreditovat celá ČSSD. Nejvíce vyčnívá, na mezinárodní scéně, je naším zdaleka nejúspěšnějším "mezinárodním" politikem, takového člověka "konkurence" nemá.
Celá kauza je opět naivně jednoduchá, po kauzách Olovo a Bamberk, zdráhám se uvěřit. Ovšem obvinění z vraždy je opravdu silná káva. Zinscenovat proti Srbovi něco takového chce už notnou dávku zkušeností a otrlosti, důkazy zatím vypadají poměrně přesvědčivě, přesto bude lepší počkat na závěr soudu. Co mi doposud chybí je, jak jsem výše uvedl, jakékoliv vyjádření na Srbovu obhajobu ale asi to není pro náš tisk podstatné, možná se ho dokonce i bojí. 
0 0
možnosti

Daňový soumar

23. 7. 2002 12:46
Re: Mluvte? A o čem?
Pokud čekáš trpělivě na výrok soudu, počkej si i na výrok obhájce. Nebo si snad myslíš, že u tak komplikovaného případu bude mít obhájce připravenou obhajobu za 12 hodin a bude o ni hned mluvit v médiích? Kavan je politik (už jenom tím je apriori podezřelý!) a politik je v civilizovaných zemích zodpovědný veřejnosti. Jeho podřízení jsou státní zaměstnanci, kteří jsou placeni z daní občanů. Každý, kdo někoho platí, chce a má právo vědět, co je dotyčný zač! A pokud ten dotyčný, pracující s velkým státním majetkem, má příjmy z krabice od bot, pak jen naivní trumbelín může tvrdit nesmysly o (ne)zodpovědnosti a dospělosti. Moc korumpuje!!!
0 0
možnosti

Jenda

23. 7. 2002 11:29
Pane Kavane rezignujte.
Ptám se vás pane Kavane, jak tlustou máte hroší kůži? Jak můžete mít tu drzost a dělat jakoby nic. Vaše cesty s grázlem Srbou se rozešli.. . Lžete pane Kavane. Jako vysoký politik a budoucí vysoký představitel OSN nemůžete nenést důsledky svého chování z minulosti. Pana Srbu jste si vybral vy. Dost dobře možná, že na nátlak poradců rudého Šloufa ( zvedá se mě žaludek), ale byl to v konečném důsledku váš člověk.Minimálně očekávám, že do vyšetření celé záležitosti odložíte svůj nástup do funkce v OSN (holt to bude muset OSN pochopit, že její čelný představitel měl za svého člověka grázla,mafiána a pravděpodobně i objednatele bezskrupulní vraždy, která měla zakrýt asi další machinace, o kterých se ještě neví)
0 0
možnosti

Milan

23. 7. 2002 22:15
Re: Pane Kavane rezignujte.
Souhlasím, ostatně za lhaní byl s.Kavan odsouzen v Británii řádným soudem, tak co bychom čekali? Stydím se za to, že tento na několik způsobů pochybný člověk má vysokou funkci v OSN, i když ne za stát, ale za sebe (ovšem paní Opoleckou, sekretariát, cesty atd. mu platíme z našich daní, což?). Že porazil Lukašenkova Bělorusa, jest ovšem pozoruhodný výkon, ale že už proti nim nekandidoval z východní Evropy nikdo jiný, je k neuvěření. Ale v jeho rezignaci nevěřme, takovíto borci se drží pevně a fest zatloukají (viz jeho story s nabouráním aut, kdy začal roztomilou vyprávěnkou, že to, co z něj táhlo, byla kolínská). Ach jo.
0 0
možnosti

Lojza E.

23. 7. 2002 11:00
CR
A timto se CR dostala na uroven zemi typu Kolumbie, Beloruska ci Ukrajiny. Ano - to jsou ty zeme, o kterych se mluvi v souvislosti s nestabilni situaci, s utoky proti svobode slova. A kdo nas tam dostal? Ti, kteri byli opet zvoleni tretinou volicu, ti, kteri se "nebali" spojit se s temi nejtvrdsimi a nejnebojacnejsimi komunistickymi pohrobky. S temi, kteri jdou pres mrtvoly. Jedna byla prozatim "ozivena"... Na jak dlouho ?
0 0
možnosti

Arnošt Holomek

23. 7. 2002 10:53
MÁTE CO JSTE CHTĚLI - PENÍZE NA PRVNÍM HODNOTOVÉM MÍSTĚ.
Ano takovou cestu jste si všichni zvolili. Mamon vždy na prvním místě i přes mrtvoly. Museli jste vědět, že to takto všechno dopadne.
0 0
možnosti

"Petr Novotný"

23. 7. 2002 9:37
Kato v tom má prsty
Nebudeme si nic nalhávat, "Kato"(ex-ministr zahraničí Kavan) v tom jede. Nezapomínejme, že to byl a bohužel ještě je estébák, který svým, až slizským, jednáním dosáhl politického vrcholu a moci. To kam byl zvolen po práci ministra jen dokazuje, že politika je opravdu kardinální svinstvo a "Kato" v této hře hraje první housle! Je mi velmi líto, že je tento druh svinstva zaset už i u nás, ale s tím už asi nic nenaděláme! Těšte se zdraví, Sabino a pište stále stejně!
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Chování TOP 09 ke své ministryni je neodpustitelné, říká Kalousek

30. dubna 2024  11:12

Zakladatel TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval současné vedení strany...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  11:12

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Ukrajina je na nezvratné cestě do NATO, potvrdil Stoltenberg v Kyjevě

30. dubna 2024  11:10

Ukrajina má v NATO své právoplatné místo a podpora spojenců v obraně před Ruskem bude pokračovat,...

Univerzita začala s podmínečným vylučováním studentů, kteří neukončili protesty

30. dubna 2024  8:35,  aktualizováno  11:04

Newyorská Kolumbijská univerzita začala s podmíněným vylučováním studentů, kteří do pondělního...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...