Diskuze

Nenasazujme jim psí hlavu, pochybit mohly i úřady, říká o horolezcích kolega

Česko už několik dní sleduje příběh horolezců Jakuba Vlčka a Petra Macka. Ti uvázli na vrcholu 7 788 metrů vysoké hory Rakapoši v Pákistánu, odkud je musela zachraňovat armáda. Následně je zadržely úřady, neboť pojišťovna odmítla plnění kvůli nesplnění podmínek. „Teď jim nasazujeme psí hlavu, to mi přijde nefér. Chyba může být i na úřední straně,“ uvádí k tomu jeden z nejznámějších českých horolezců Marek Holeček v rozhovoru pro iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MJ

Vymáhají pojišťovny náklady na léčbu po těch, co způsobili nehodu s tím, že porušili nějaký předpis?

2 0
možnosti
Foto

V první řadě se stát musí postarat o své občany v zahraničí. Prostě zaplatit a doma, po zjištění všech okolností, peníze vymáhat...nejde o žádnou horentní sumu..to se tady v Čechách na špatně vyplacených dávkách, dotacích promrhá za půl dne..

2 3
možnosti
ZW

Jo? Takže když dostanu ve Vídni na auto botičku za špatné parkování, měla by to zaplatit a zajistit ambasáda? A pak bych to doma nějak řešil? Zajímavá myšlenka...

2 2
možnosti
TK

Jsem rád, že se k tomu vyjádřil konečně někdo, kdo o lezení a procesech kolem něco ví. Pár postřehů je tam zajímavých.

Nicméně je to ukázka toho, proč jsou lidi překvapený, že za něco pojišťovny neplatí. Pojišťuju si "svět" a "lezení" a "Já se nepojišťuju na cestování, ale na záchranu v horách", ale nahoře a ne dole. A oblast je v pojistných podmínkách vyjmuta asi jen dole a ne nahoře? Je to hodně laický pohled a nadávat na pojišťovnu je pak hrozně snadné. Ono nevychází články, že pojišťovna Pepovi z Horní Dolní zajistila léčebné výlohy..

Btw, že jsou vyjmuty některé oblasti je prostě normální. Většinou jde o válečné oblasti nebo s nebezpečím terorismu. Většinou jsou vyjmuty i škody z rizika války apod. Odhaduju, že pásmo Gazy taky bude vyjmuté. Pojištění má pokrývat riziko, nikoli téměř jistotu

0 0
možnosti
AS

V rozhovoru spousta balastních informací.

Chybí to zásadní - byla, či nebyla chyba lézt na nedoporučenou horu, a platí či neplatí podle něj z důvodu porušení pravidel ("jízda na červenou") výluka z pojištění?

2 0
možnosti
PS

Můžete mě vážená redakce odpovědět na otázku proč platím za takové ubohé články?!

0 9
možnosti
VS

Udělali několik chyb a i tento horolezec si v rozhovoru u pojištění odporuje sám sobě. Ta suma není nijak extrémní, za hloupost se prostě platí tak ať to zaplatí a s ostudou můžou dojet domů.

2 0
možnosti
ZW

No právě, nevím, jaké jsou ceny v Pákistánu, ale na evropské poměry je to cena za několik vzletů vrtulníku šíleně nízká, to je tak za palivo... Myslím, že pro ně by bylo nejmoudřejší fofrem zaplatit a snažit se, aby se na to zapomnělo a být rád, že to vyšlo tak lacino.

3 0
možnosti
JB

J43a90n 27B48e38d98n11á30ř

23. 9. 2021 23:38

Jen ať platej frajirci. Jejich chyba. Tech pul mio je nezabije ale posili

8 7
možnosti
LS

Koukám, že diskuse je tu zas plná soudců z lidu. Český stát se stará o kdejakou smažku, pašeráka nebo pomatený holky, který zadrželi v zahraničí ale když jde o dva kluky, co jen vylezli na kopec v Pákistánu a potřebovali pomoct, dává ruce pryč. A spousta lidí se tu tetelí blahem a přeje jim, ať je to stojí co nejvíc.

Protože normální je sedět doma a nadávat.

24 24
možnosti
CP

normální je se chovat tak, abyste nebyl za nezodpovědného člověka, který si myslí že mu všechno projde a když, tak to zatáhne stát nebo lidi.

21 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 4
možnosti