Diskuze

Drastická videa z války jsou neúcta. Utrpení nesmí být senzace, říká etik médií

S rostoucí ruskou agresí přibývá i záběrů, které by se v médiích objevovat neměly. Utrpení lidí střídají záběry mrtvých či těch, kteří o svůj život mnohdy marně bojují. Podle odborníka na etiku médií z Masarykovy univerzity v Brně Jana Motala je to špatně. „Ve válce je sice občas třeba ukázat krutost agresora, ale ne z toho dělat senzaci,“ říká Motal a hodnotí dosavadní práci mediálních domů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Etik medii... ale jo, proc ne, je to potreba. Stejne jako docent ekoerotismu, nebo profesorka aromaterapie pro domaci zvirata.

Tyhle teoreticky nuly... to je mor.

9 0
možnosti
PK

Hele, ty etiku, a co drastická videa a fotky covidových pacientů? To nebyla neúcta? ;-€

0 0
možnosti
JK

Takže se z války stane statistika. Jak jinak ukážete, že za těmi výbuchy jak z filmových efektů jsou mrtví a zranění lidé?

11 0
možnosti
PR

P83a89v58e47l 69R42u34s

6. 3. 2022 8:12

Etik médií? Další ze zbytečných a debilních postů.

6 0
možnosti
HJ

Podle mě se to ukazovat naopak musí. Válka je ku..a a ne nějaký nicneříkající titulek. A lidé ve zbytku Evropy jsou vystaveni důsledkům sankcí proti Rusku, takže je podstatné, aby měli před očima, že ty sankce jsou nutné a ty dopady na nás tady sice ještě budou ekonomicky náročné, ale že to je nic proti válce jako takové

14 0
možnosti
ZR

A přesně tato etika společnost dovedla k tomu, že se děti a mládež hroutí nad masem u prodejního pultu, u přejeté srnky na cestě a pod. ! Naopak v médiích by měli být běžně záběry na zabíjačku prasete na dědině, při reportáži z honu pak záběry na střelenou zvěř, v přírodopisném filmu predátor požírající svou oběť (potravní řetězec) atd. To je realita života.

19 0
možnosti

Souhlasím a podepisuji se, v téhle chvíli je názor pana Etika asi tak hodnotný, jako rozhodnutí EU o tom, jak správně mají být banány v unii zahnuté.

10 0
možnosti
PL

P33e82t47r 14L37u82f12t

6. 3. 2022 6:27

Etik médií na mnoho důležitých věcí nejsou peníze a my platíme takovýhle darmožrouty!

8 0
možnosti
FS

Motal je novej Hasalik

0 0
možnosti
Foto

Pan etik by potřeboval týden na Ukrajině aby pochopil, že naše "etika" je v podstatě slabost a že záběry zde sdílené jsou jen slabým odvarem z odvaru z odvaru toho, jaké válka skutečně vypadá. Válka bolí, pálí, lepí a smrdí. Válka není pěkná a stejně jako já, tak i pan etik si nedokáže představit, jak vypadá realita dnešní Ukrajiny...

35 0
možnosti

Etika neni slabost. Je to zaklad kultury a civilizace

Slabost je, kdyz nekdo pod zastitou etiky ci treba ochrany prirody se snazi cpat blbosti do hlav. Proto plne souhlasim se zbytkem Vaseho prispevku

0 0
možnosti