- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
U nás v jídelně strávníci sotva dosednou už solí nebo lejou magi do polivky aniž by ochutnali....
No, když si vařím těstoviny, tak musím dát do hrnce dvě lžičky soli. Ta se určitě všechna do těstovin nevsákne, zůstane ve vodě, která se vyleje. Doufám, že vědátoři si tohle uvědomují a odpovídající množství ve statistice odčítají
Lékaři ještě nedávno tvrdili, že krevní tlak zvyšuje káva a dneska jí doporučují! Takže raději počkám.
Nedávno myslíte loni nebo před 30 lety? Stav poznání se vyvíjí neustále, ale vliv soli na množství tekutiny ve Vašich cévách, a tím pádem na výši krevního tlaku, je dávno prokázanou skutečností. Abyste se přitom Vašem čekání nedočkal něčeho nemilého..
Ze solenie sposobuje zvysenie krvneho tlaku?Ja nesolim od detstva,pri vareni pouzivam min,mnozstvo soli,v restauraciach sa pre vysoke ceny, uz roky prakticky nestravujem a krvny tlak mam roky velmi vysoky...Pre mna je to teda hoax.
On někdo tvrdí že jenom nadbytek soli zvyšuje krevní tlak? Kdo?
Od té doby, co piju Tequilu jen s citrónem a bez soli, cítím se daleko lépe.
Bodejť by ne! Když mi vláda každou chvíli "zasolí"!
Tak zrovna svíčkovou na smetaně a knedlo vepřo dělám poměrně často a rozhodně neexistuje solená směs koření na tato jídla neexistuje. Když peču housky, tak na kilo mouky dávám, a je to i v receptu, necelé 2 čajové lžičky soli. A je to pak slané opravdu dost. Takže běžnými jídly to fakt nebude. Článek je poněkud nepřesný a zavádějící.
Předpokládám, že neměli na mysli kořenící směs konkrétně na svíčkovou, ale když se podíváte zvlášt na levnější koření nebo kořenící směsi, zjistítte, že to třeba není kari, jak by název nazačoval, ale že je to směs kari a soli skoro půl na půl...a toho si málokdo všimne.
Mě by zajímalo, jak se tohle zjišťuje , třeba v kouření jsme vycházeli nejhůře, ale že větnamec prodal v pohraničí dodávku cigaret pro Němce za týden jaksi svědčí o tom, že ne všechny cigarety se vykourily u nás, s tím chlastem také tak. No a ten kdo jedl nějaké arabské zákusky, tak ví, že u nás se zas tak nesladí, kdo byl v jižních zemí a jedl sýr a jejich pršut , tak ty tedy rozhodně nejsou bez soli. Tak nějak na tyhle průzkumy moc nevěřím.
Na to je mistr můj tchán. Nakrájí si zeleninu a tu zasype solí. Absolutně nemůže to původní chuť zeleniny cítit.
taky jsem měla takového člověka v rodině, jakmile dostal na stůl polévku, hned šáhnul po maggi a notně "dochutil", aniž by tu původní polévku vůbec ochutnal