(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto:  Dan Materna, MAFRA

Omezení dopravy v kritickém úseku D1 u Humpolce končí, kolony se rozjely

  • 452
Na dálnici D1 směrem na Brno se mezi 42. a 49. kilometrem vytvořila v ranních hodinách kolona. Ve stejném směru se později vytvořila 10 kilometrů dlouhá kolona mezi 82. kilometrem před Humpolcem, kde byl provoz sveden do jednoho pruhu, a 96. kilometrem.

Silničáři dokončili posunutí provizorních betonových svodidel v úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. V obou směrech jsou v provozu oba jízdní pruhy.  „Ve směru na Prahu skončilo posouvání svodidel po jedenácté hodině, ve směru na Brno po dvanácté hodině,“  řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl pro server zdopravy.cz

Provoz na 42. kilometru byl kvůli dopravní nehodě veden pouze v levém pruhu a řidiči nabrali nejméně hodinu zpoždění. Po deváté hodině byl plynulý provoz obnoven.

Mezi 90. a 104. kilometrem dálnice D1 dnes pokračují práce na rozšíření vozovky. Pracovníci tam od středy posunují provizorní betonová svodidla a dopravu kvůli tomu stahují do jednoho jízdního pruhu. Na dálnici se tak tvoří kolony. Policie žádá řidiče, aby místem projížděli opatrně. 

Opravy této části dálnice mají skluz a neskončily před zimou tak, jak měly. Auta tam pořád jezdila v zúžených jízdních pruzích. V minulém týdnu se po sněžení na D1 vytvořily kolony dlouhé desítky kilometrů. ŘSD v pondělí oznámilo, že v uvedené části D1 ukončí smlouvu se sdružením stavebních společností a na dokončení oprav vybere jiného zhotovitele. O den později firma Geosan Group ohlásila, že sdružení od smlouvy odstupuje. Zakázku za 1,75 miliardy korun prováděl Geosan Group společně s italskou Toto Costruzioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy.

Na Havlíčkobrodsku blokuje příjezd k D1 od Brodu střet nákladních aut.  

20.prosince 2018 v 10:01, příspěvek archivován: 20.prosince 2018 v 10:19

V úseku D1 mezi Humpolcem a Větrným Jenikovem sněží. Práce na posunutí svodidel pokračují za asistence policie. Apelujeme na řidiče, aby místem projížděli opatrně. https://t.co/HwR1zhrkJu

Sněžení může komplikovat dopravu na Plzeňsku

„Dálnice D5 Plzeň–Rozvadov chumelenice, na dálnici se to nedrží, dálnice je posolená, je tam plno vody, ale dávejte si pozor, ať se něco nestane,“ upozornil řidiče dopravní zpravodaj Rádia Impuls.

V celém Plzeňském kraji sněží, silnice jsou s opatrností sjízdné. Všechny sypače silničářů jsou v terénu. Náledí se zatím nikde netvoří. Teploty se pohybují mezi plus jedním do minus tří stupňů Celsia. 

V místech, kde je kolem dvou stupňů pod nulou, se může držet sněhová břečka, řekl dispečer krajských silničářů Jaroslav Sádlo. „Silnice prvních a druhých třídy byly v noci chemicky ošetřené, a tak se ledovka zatím netvoří,“ uvedl. A to ani na Tachovsku, kde ráno pršelo, ale nyní už tam sněží. Ne

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video