Briefing Nejvyššího správního soudu k rozhodnutím o návrzích týkajících se...

Briefing Nejvyššího správního soudu k rozhodnutím o návrzích týkajících se registrace kandidátních listin pro volbu prezidenta republiky. (13. prosince 2022) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

STALO SE DNES: Diviš bude bojovat o Hrad. Českem se šíří ptačí chřipka

  • 0
Správní soud pustil Diviše do boje o Hrad, vyřadil Rohanovou, odmítl Janečka. Ptačí chřipka se šíří Českem. Zelenskyj sháněl na zimu 800 milionů eur, v Paříži mu slíbili miliardu. Exposlanec Feri půjde za znásilnění k soudu, hrozí mu až deset let vězení. Jsem nevinná, říká zatčená Kailiová. Přinášíme přehled úterních zpráv.

Lednových prezidentských voleb se zúčastní také podnikatel Karel Diviš, naopak Denisa Rohanová se o hlasy voličů ucházet nemůže. Nejvyšší správní soud zrušil dvě rozhodnutí ministerstva vnitra, které původně Diviše vyřadilo kvůli nedostatku podpisů občanů, a naopak Rohanovou, podpořenou členy bývalé Poslanecké sněmovny, do voleb pustilo.

Správní soud pustil Diviše do boje o Hrad, vyřadil Rohanovou, odmítl Janečka

Státní veterinární správa zakázala v celém Česku venkovní chov drůbeže, opatření bude platit od středy. Důvodem je rostoucí počet ohnisek ptačí chřipky.

Ptačí chřipka se šíří Českem. Veterináři zakázali venkovní chov drůbeže

Na přečkání nadcházející zimy potřebuje Ukrajina nejméně 800 milionů eur. Řekl to prezident Volodymyr Zelenskyj ve videoposelství během mezinárodní konference v Paříži. Její účastníci mu přislíbili pomoc převyšující miliardu.

Zelenskyj sháněl na zimu 800 milionů eur, v Paříži mu slíbili miliardu

Státní zastupitelství obžalovalo bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho ze dvou případů znásilnění a jednoho případu pokusu o znásilnění. Informaci potvrdil mluvčí Aleš Cimbala. Expolitik tak stane před soudem, hrozí mu až deset let vězení. Vinu dlouhodobě odmítá.

Exposlanec Feri půjde za znásilnění k soudu, hrozí mu až deset let vězení

Drtivá většina europoslanců se v úterý vyslovila pro odvolání své řecké kolegyně Evy Kailiové z funkce místopředsedkyně Evropského parlamentu. Kailiová, kterou belgičtí vyšetřovatelé podezřívají z korupce, nadále zůstává europoslankyní. Sama Kailiová tvrdí, že nemá nic společného s korupčními penězi z Kataru. Politička je ve vazbě.

Jsem nevinná, říká zatčená Kailiová. Europoslanci ji odvolali z vedení


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video