„Sedni, lehni, dřepni.“ Kateřina Jacques si dělá s Martinem Bursíkem doslova, co chce.

„Sedni, lehni, dřepni.“ Kateřina Jacques si dělá s Martinem Bursíkem doslova, co chce. | foto: Michal Růžička, MF DNES

Cvičený Bursík

  • 2
Velká parlamentní láska? Zelené tokání? Politika v posteli? Nic z toho. Pro Kateřinu Jacques není Martin Bursík partner. Kdybychom nebyli ve ctihodné Sněmovně, připadali bychom si jako v cirkuse.

Kateřina Jacques (dokonale cirkusové jméno) nastrojena do vyzývavého černého úpletu tleskne. Tvor připomínající vytáhlou kočku vyskočí na stupínek, dřepne si a poslušně panáčkuje. Kateřina ho narovná špičkou lodičky. Tvor se zatváří zkroušeně. Vytrčí tlapky.

Tak si to nacvičovali. Teď je krutá cvičitelka spokojena. Pročísne tvorovi řídnoucí kštici a strčí mu do široké tlamy trochu sojových bobů. Cvičenec vděčně vrní. Zkušený sněmovní harcovník, který si nepřál být jmenován, protože je s přestávkami členem zákonodárného sboru od roku 1848, se třese hnusem:

"Zvykli jsme si na ledacos. Nicolas Topolánek byl počat zde pod státním znakem. Jeho matka o přestávce mezi jeho krmením občas řídí zasedání. Pamatuji, že František Josef jednou při návštěvě Sněmovny močil na orlici. Ale tohle je moc."

Naopak poslankyně Anna Čurdová si libuje: "Paní Kateřina Jacques je průkopnicí nových genderových postupů. Všichni muži jsou násilnické svině. Musí být zkroceni hned od počátku."

Martin Bursík však jakoukoli manipulaci odmítá: "Panáčkuji dobrovolně a kdykoliv a rád. Vůbec se to netýká Kaťušky. Panáčkování je takový můj koníček."

Objev DNES

Tomu však nevěří ředitel zoologické zahrady Petr Fejk: "Když chcete zvíře zkrotit, musíte je mlátit, mlátit a mlátit. Pořád je to ale lepší, než kdyby žilo ve volné přírodě."

Majitel cirkusu Berousek a syn pan Navrátil Objevu prozradil: "Než se paní Jacques uchytila v české politice, byla ve Francii oblíbenou cirkusovu umělkyní. Jako jedna z prvních na světě zkrotila psíka mývalovitého. Proti tomuto zákeřnému a nevypočitatelnému zvířátku je Bursík lehká váha."

Na otázku, zda se Bursíka zastane, nedokáže ochránkyně menšin Džamila Stehlíková odpovědět jednoznačně: "Děti se sice nemají bít, ale na druhou stranu má expertní komise tvrdí, že sexuálně úchylní lidé jsou pronásledovanou menšinou."

Kateřina Jacques dlouho prosby Objevu DNES o rozhovor odmítala. Nakonec však odpověděla po mailu aspoň na dvě otázky: Krotíte pana Bursíka pro potřeby cirkusu? Ne. A na co? Jen tak. Prodám ho na maso.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video