ČSSD se výsledky senátních voleb nelíbí

ČSSD se výsledky senátních voleb nelíbí | foto: MF DNES

ČSSD žádá o přepočítání doplňovacích voleb

  • 110
ČSSD se nelíbí výsledky doplňovacích voleb do Senátu na Chomutovsku. Kvůli sedmdesáti volebním lístkům zažádá o přepočet hlasů. Kandidát sociální demokracie neprošel do druhého kola o dvě desetiny procenta, tedy v přepočtu o devatenáct hlasů.

"Zítra podáme žádost o přepočet hlasů. Rozdíl mezi naším kandidátem a komunistou Václavem Homolkou je jen 19 hlasů," vysvětlila iDNES.cz mluvčí ČSSD Květa Kočová.

Z celkem 10 930 odevzdaných obálek bylo sedmdesát hlasů neplatných. Podle předsedy ústecké krajské organizace ČSSD Petra Bendy není žádost zpochybněním výsledku voleb.

Podle Jiřího Paroubka žádají sociální demokraté jen o přepočtení hlasů, které bude provedeno, aniž by ovlivnilo datum konání druhého kola.

První kolo doplňovacích voleb do Senátu na Chomutovsku se potýkalo s nezájmem voličů. Přišlo jich necelých jedenáct procent. - více zde

První skončil náměstek chomutovské primátorky Jan Řehák z ODS s 25,4 %, druhý zastupitel z Klášterce nad Ohří Václav Homolka s 23,3 % hlasů.

Těsně za ním, na nepostupovém místě, skončil sociální demokrat, ředitel střední integrované energetické školy v Chomutově Jan Mareš s 23,1 % hlasů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video