Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Celý rok odmítal plat, bránili mu v práci

Policista Jan Virgala chodil sice každé ráno do služby, přesto žil celý rok jenom z úspor. Nemusel. Peníze mu policie pravidelně posílala, on si je však odmítal převzít. Proč? Na protest proti nešvarům v policejním sboru. Jde přitom jen o jedno dějství kauzy, jejíž hlavní aktér Virgala se z elitního protikorupčního útvaru propadl na obvodní oddělení, označkován nálepkou "Problémový".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

falcone

27. 1. 2003 14:32
hrdina alebo blázon?
Pán Virgala má smolu, že mu v súčasnosti nie je nadriadený slovenský minister vnútra Palko. Ten by práve naopak takých ľudí ako Virgala v radoch slovenskej polície uvítal. V súčasnosti má problém, ako čeliť intrigám zo strany svojich skorumpovaných podriadených v kauze s nelegálnym odpočúvaním. Vážim si jeho zásadový postoj, takýto ľudia sú potrebný, aby sa v boji proti korupcii niečo vôbec pohlo.
0 0
možnosti

an

24. 1. 2003 11:46
neuvěřitelné
Tak vida vida:O čem se jen léta šušká o čem se lidé jen stydlivě dohadují /jestli je to či ono u policie možné/,je tady jako na dlani,i s plánovanými a následnými manipulacemi s veřejným míněním: lump je přece ten,do nechce dělat kompromisy,kdo chce rovné právo i povinnosti pro každého,a úchyl je přece každý,kdo poukáže na nešvary výše postavených nebo dokonce svého nadřízeného!Obávám se,že i soudy jsou "nakažené"-nicméně chci věřit,že existuje poctivý soudce i poctivý policista,ale soud by měl mít sídlo v jiném kraji.Panu Vigalovi držím palce-vydžte!!Pozor na zneužití psychologického vyšetření k jinému účelu-např.k odebrání zbraně!Jsme v Česku!
0 0
možnosti

Karel

22. 1. 2003 12:08
bílá vrána
Bílá vrána, umlčí ho, moc jim připomíná jejich vlastní zkorumpovanost, slušnost a dobro v tomto státě musí být po zásluze potrestáno....
0 0
možnosti

Jan ,Praha

22. 1. 2003 9:00
Zoufalec
Velmi si vážím přístupu tohoto pána. Jsem však přesvědčen, že v krátké době bude mít  obrovské potíže a moc bych se nedivil, kdyby měl i nějakou nehodu. Zašel příliš daleko a to mu nikdo ze současných mocipánů neodpustí. Jedinou možností je, že tento případ bude mediálně sledován,ale ani tak nic nedokáže. Musíme si uvědomit, že deformace celého systému probíhá i po slavné sametové revoluci, která ji dle mého soudu v některých směrech ještě prohloubila. Rozdíl je v tom, že se nemáte kam odvolat, neboť od revoluce jsou přec všude jen odborníci a lidé loajalní s režimem( řada z nich byla právem za skutečné zločiny v předchozím režimu souzena a dnes jsou hrdinové s neomezenou mocí, nebo jsou to lidé bez praktických zkušeností, jako pan Gros).Poradí nekdo jak z toho ven?
0 0
možnosti

Eiji

21. 1. 2003 12:06
Jen tak dál, snad se probudí i další!
Jsem poměrně idealistickej člověk, ale realita je silnější. Virgalu převálcujou, umlčí nebo vyženou. Jen doufám, že se najdou média, která o tom budou referovat dál.
0 0
možnosti

JSI

21. 1. 2003 11:49
konečně pořádný policajt
0 0
možnosti

Jindra

21. 1. 2003 9:41
Bila vrana
Vsimneme si jedne skutecnosti. Kde se setkavame nejcasteji s korupci ? U STATNICH ZAMESTNANCU , at uz to jsou policajti od pochuzkare vyse ,nebo urednici od mistnich uradu vyse, lekari, soudci, obchodni rejstriky atd.atd.atd. Totez plati i o odpovednosti STATNICH ZAMESTNANCU za svou "praci" a jeji vysledky- lepe receno negativni dusledky, ktera je prakticky nulova. V nejhorsim pripade nekdy nekdo,aby se nereklo, prijde o misto,ale takove pripady jsou skutecne veskrze vyjimecne. A kdo ze nejcasteji hrozi stavkami a chce nejmene dvakrat do roka pridavat na platech ? Opet to jsou jen a pouze STATNI ZAMESTNANCI. Koho nejvice pribyva a to tempem primo desivym, zejmena nyni v souvislosti s "reformou statni spravy" ? Opet STATNICH ZAMESTNANCU.......Kde je problem, korupce,neschopnost a arogance , tam vzdy figuruji STATNI ZAMESTNANCI. A nebude to jine. tahle vlada potrebuje SVE volice, kteri jsou predevsim STATNI ZAMESTNANCi a proto jejich pocet roste, proto stejne tak rostou jejich platy a vyhody, proto jsou prakticky az na par vyjimek nepostizitelni ....... Stava se z nich kasta lidi, rovnejsich mezi rovnymi.....A bohuzel, dokud zde bude socialisticka vlada, jine to nebude. Rozumneho cloveka tento pripad nemuze prekvapit, snad jen prekvapuje to, ze se i mezi policisty najde slusny clovek, ktery ma odvahu jit do dusledku. Ale nema sanci. V lepsim pripade bude mit obcas prorezane gumy u auta a drive nebo pozdeji, v zajmu zdravi sve rodiny odejde sam. Na tuto kausu se za par dni zapomene a vse pojeden dal ve vyjetych kolejich. Bohuzel.........a to z jedineho duvodu. Moloch statnich zamestnancu je tak rozrostly, ze 90 % bere ,umerne sve funkci a postaveni. A vsichni vedi o tech druhych. Navzajem se znaji, hlidaji a boji jeden druheho. Pokud by se tato lavina utrhla,kapacita nasich veznic by byla zoufale nedostacujici. Ale zijme v realite. Nedas ? Nedostanes ! To je realita . maly priklad. Vykradli mi kancelar. Bezny pripad. Policajt, ktery vysetroval si natvrdo rekl o 30.000. za co ? ptam se. No aby jste dostal plne plneni u pojistovny-opacil s usmevem. Nedal jsem mu ,ja hlupak,nic. Vysledek? Pachatel neprekonal pri vniknuti do prostoru zadnou prekazku . Dvere pritom byli zamcene, vypacene, zamek rozlomeny. Zamek sel do laboratore ale jaksi " se cestou ztratil" takze nebylo co zkoumat.A tak se stavelo na svedectvi onoho vysetrujiciho policisty...Stiznost? Po 3 mesicich zamitnuta- neduvodna. Soud ? Policista neporusil pri vykonu sve sluzby zakon.....Vysledek ? Pojistovna mi nedala ani korunu..Uz jsem se s tim smiril ale nikdo uz mne nepresvedci o tom, ze v teto zemi vladnou zakony. ne, zde vladnou zkorumpovani STATNI ZAMESTNANCI a my se tomu bud prizpusobime,nebo proste nikdy nedosahneme niceho.
0 0
možnosti

Jim

22. 1. 2003 14:27
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

Pepan

21. 1. 2003 9:14
Cetnici
To je to samy co u nas o Vanocich vysoce postaveny cetnik a jeho kamarad majitel bezp. agentury bourali a chudak ridic (majitel agentury) potom co zabili zenskou v jinym aute byl tak rozrusen, ze misto do nemocnice se musel chudak nechat odvest domu a dat si poradnyho panaka. Ale pred jizdou nepil!!!! Probuh, to by prece nikdy neudelal!
0 0
možnosti

Hopsaj

21. 1. 2003 8:11
Co dál ?
Podle toho co píšou novináři je Virgala pro běžnou práci neupotřebitelný, výborně by se však hodil do útvaru pro odhalování trestné činnosti policie.
0 0
možnosti

komik

21. 1. 2003 8:05
don Quichot
boj s vetrnymi mlyny
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...