Obálka zvláštního vydání časopisu Time

Obálka zvláštního vydání časopisu Time | foto: Time.com

Časopis Time vydal kvůli Jacksonovi poprvé od 11. září zvláštní číslo

  • 2
Na obálce amerického časopisu Time je fotografie ve čtvrtek zemřelého popového zpěváka Michaela Jacksona. Je to první zvláštní vydání tohoto druhu od útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku 11. září 2001.

Časopis přináší deset nejdůležitějších momentů z "Jackova" života, deset jeho největších hitů i raritní fotografie od jeho dětství po současnost. Hlavním tématem je článek o "smrti Petra Pana".

Na krále popu ve speciálním vydaní magazínu Time také vzpomínají jeho přátelé a spolupracovníci. Redaktoři vyzpovídali zpěváka Stevieho Wondera a zpěvačku Tinu Turner, kteří s Jacksonem nazpívali písničku We Are The World. K jeho smrti se vyjádřila také Whitney Houston nebo basketbalista Kobe Bryant.

Jacksonova smrt koncem týdne ovládla všechna média, od televize přes seriózní noviny po internet.

Server Google v okamžicích zpěvákovy smrti na dotazy o této události uživatelům mylně hlásil, že jej pravděpodobně napadli počítačoví piráti. S takovým náporem se ještě nikdy nesetkal. - čtěte Masivní hledání zpráv o Jacksonovi vyhodnotil Google jako útok pirátů

Světově proslulý časopis Time takovou pozornost naposledy věnoval začátku války proti terorismu, útokům proti Světovému obchodnímu centru v New Yorku a Pentagonu ve Washingtonu v září 2001.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video