Bouřka napáchala škody na letišti v Ostravě (27. 7. 2018).

Bouřka napáchala škody na letišti v Ostravě (27. 7. 2018). | foto: Letiště Ostrava, a.s.

Silná bouře omezila provoz ostravského letiště a lámala stromy v Prostějově

  • 13
Některými oblastmi Moravy a Slezska se v pátek odpoledne a večer prohnaly intenzivní bouřky. Silný vítr vyvrátil stromy například na ostravském letišti, kde letadla musela kroužit ve vzduchu. Také v Prostějově hasiči odstraňovali především popadané stromy, některé z nich spadly i na auta.

Bouřka na ostravském letišti trvala podle jeho ředitele Jaromíra Radkovského přibližně 15 minut a dosáhla rychlosti 80 km/h. Vítr vyvrátil například strom, který poškodil automobily. Odhadovaná škoda je v řádech statisíců korun.

„Letadla, která byla v době bouřky ve vzduchu, musela kroužit kolem letiště, než jim bylo povoleno přistání,“ sdělil iDNES.cz Radkovský.

V Prostějově museli na některých místech čerpat vodu. Ve městě zasahovaly profesionální a dobrovolné jednotky hasičů. Popadané stromy museli odstraňovat například z Šafaříkovy ulice, z náměstí Spojenců či v Kotěrově ulici.

„V Olomoucké ulici jsme odstraňovali strom ležící na střeše domu, v Hybešově ulici zase odstraňovali trampolínu ve stromě ze zhruba čtyřmetrové výšky,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video