(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

BIS má nový účet na Twitteru, už i v ČR mohou lidé sledovat práci rozvědky

  • 7
Uživatelé Twitteru mohou od čtvrtečního dopoledne sledovat účet Bezpečnostní informační služby. Spuštění oficiálního účtu, který má již po několika hodinách přes tisíc sledujících, potvrdil mluvčí BIS Ladislav Šticha.

Profil @biscz sice existuje od října 2009, ale teprve během čtvrtečního dopoledne ho informační služba oficiálně spustila. Po několika hodinách už měl účet přes tisíc sledujících. BIS otevřel svou činnost na sociálních sítích sdílením článku o zadrženém radikálním muslimovi žijícím v Praze, kde si pochvaluje spolupráci BIS s Národní centrálou proti organizovanému zločinu.

27.září 2018 v 13:39, příspěvek archivován: 27.září 2018 v 14:45

1000 sledujících po několika hodinách. Děkujeme, moc si toho vážíme.

Podle mluvčího BIS, Ladislava Šticha bude tento twitterový profil oficiálním kanálem. „Je to oficiální účet a zveřejňovat budeme, co nám zákon umožňuje. Je to pro nás cesta, jak komunikovat a sdílet s veřejností. Zveřejňovat na profilu budeme komentáře, zajímavé články, spolupráce s jinými organizacemi a jiné,“ podotkl pro iDNES.cz mluvčí BIS Ladislav Šticha.

„O založení oficiálního profilu na Twitteru hovoříme už přes půl roku, nyní jsme se dohodli na jeho spuštění,“ řekl mluvčí. 

BIS tak napodobila kolegy ze zahraničí. Například americká CIA v červnu 2014 spustila twitterový účet příspěvkem. „Nemůžeme potvrdit ani vyvrátit, že je toto náš první tweet.“

Bezpečnostní informační služba je česká státní informační služba, zabývající se získáváním, shromažďováním a vyhodnocováním informací spojených s hrozbou terorismu, aktivit ohrožující bezpečnost nebo ekonomické zájmy státu, nebo činy mířící proti demokratickým principům. Funguje jako civilní kontrarozvědka. Je přímo podřízena vládě.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video