Diskuze

Beneš,Havel, stát

Před sněmovnou leží dva zákony. Má mít exprezident nějakou zvláštní státní rentu? A pokud ano, jakou? Má zvláštní zákon sdělit světu, že prezident Beneš se zasloužil o stát? Obě otázky jsou bezvýznamné, na život lidí nemají žádný vliv, na světě nic nezmění, těšit nás mohou jen symbolickou vahou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gumig

30. 10. 2003 16:41
byl
Zamlčovat dějiny nelze. symbol úcty jako je doživotní plat je vpořádku. Neměl jsem moc rád pana Havla, ale byl to pan prezident.
0 0
možnosti

Dr No

25. 10. 2003 10:21
Za co se zasloužili?
Beneš byl jeden z největších hajzlů v naší novodobé historii. Diky jeho uražené ješitnosti a samolibosti jsme byli skoro půl století pod bolševickou diktaturou.
Pan Havel má zase lví podíl na tom, že po listopadu 1989 nebyl ani jediný z těchto bolševických kriplů potrestán a vládnou ná víceméně dodnes.
Oba si tedy skutečně zaslouží projevy vděčnosti od součsné "vládnoucí garnitury".
0 0
možnosti

jarmila3

25. 10. 2003 0:20
Benes, Havel, stat
Myslim si, ze pan expresident Havel si uz velkou cast penez vybral tim ze mu stat vratil majetek. Je prece 3-ti nejbohatsi clovek v CR,aspon jsem to cetla v novinach. Kdyby na to stat mel, at mu plati, ale kolik lidi zije na hranici bidy a on takovy "spravedlivy clovek" by se nehambil brat tolik penez od statu? Kdyby nemel ty miliony, tak prosim, ale takto?!
0 0
možnosti