Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Vem si je, pobízel muž svého psa k útoku na policisty

  • 98
Dvojice slavonických policistů se musela bránit útoku psa, kterého na ně poštval majitel. Hlídka s ním ve Chvalkovicích projednávala přestupek při péči o zvířata. Muž jim nejprve hrozil železnou tyčí a pak přikázal zaútočit svému psovi. Policistům nakonec nezbylo než použít služební pistoli.

Policisté zastavili vůz před zahrádkou domu šestačtyřicetiletého muže. Přivolali ho, aby s ním mohli projednat přestupek.

"Podezřelý vyšel z domu v doprovodu svého psa, křížence rasy Rhodéský ridgeback. Hned začal policistům nadávat, při tom mířil ke vstupní bráně. U ní vzal do ruky více než metr a půl dlouhou železnou tyč a zvedl ji nad hlavu. Policistům neustále sprostě nadával," uvedla mluvčí jindřichohradecké policie Věra Mžiková.

S tyčí v ruce postupoval proti hlídce, policisté proto začali couvat k vozu. "Na příjezdové cestě ke svému domu podezřelý na ustupující policisty poštval psa slovy: ‚vem si je‘. Zvíře se poté zakouslo do hýždí jednomu z policistů. Ten proti psovi použil služební zbraň, postupně vystřelil tři rány," popsala útok policejní mluvčí.

Majitel zvířete začal za nadávek házet po hlídce kamení. Nakonec ho ale policisté přemohli a spoutali.

"Policista při útoku psa utrpěl tržná poranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici s následnou pracovní neschopností. Ošetřen musel být i podezřelý, který utrpěl drobné oděrky v obličeji. Při zákroku byly navíc znečištěny služební stejnokroje policistů," vypočítala škody Mžiková.

Pes přežil, kulky ho trefily do oka a lopatky. Po ošetření u veterináře se o něj stará sousedka.


Video