Údajný Procházkův komplice disponoval velkými částkami, ale sousedé nevědí, co dělá.

Údajný Procházkův komplice disponoval velkými částkami, ale sousedé nevědí, co dělá. | foto: Profimedia.cz

Údajný Procházkův komplic je milionář z malé vsi

  • 130
Když minulý týden ve středu odevzdal Milan Čermák ráno dítě do mateřské školy a vycházel ven, vyřítili se na něj policisté z Útvaru rychlého nasazení. Zatkli jednapadesátiletého Čermáka i jeho ženu, kterou však po pár hodinách pustili.

Čermák je už přes týden ve vazbě a velmi pravděpodobně jde o člověka, kterého policie zatkla jako pomocníka lupiče století Františka Procházky. Ten ukradl v Praze v prosinci v třídírně peněz 564 milionů korun.

Čermák bydlí už šest let v malé vesnici Soleček na Mladoboleslavsku. "Policisté dělali v jeho domě prohlídku celou noc," popisuje žena, která zahradničila u domu za silnicí.

Podle sousedky Čermák pochází z Českolipska, stejně jako Procházka. "Mohu potvrdit, že zatčený komplic má iniciály M. Č.," popsala Procházkova spolupachatele mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Když sousedé mluví o Čermákovi, jejich charakteristika přesně sedí na člověka, který se mohl zdát policii podezřelý: bohatý milionář, o kterém nikdo netuší, kde pracuje a kterého místní vídali u domu i v pracovní době ve všední den.

S nikým ve vsi se nestýká. "Dům koupil za milion, další tři do něj investoval," popisuje muž, který bydlí o dva domy dál.

Při páteční návštěvě byl bílý dům prázdný. Odpoledne Čermákovo dítě vyzvedla ze školky žena v černém terénním audi, v jakém jezdí Čermákova manželka. "Nechte mě," zareagovala pouze a odjela.

"Komplicův" advokát Jiří Teryngel už ve čtvrtek potvrdil, že jeho klient dlouho kamarádil s Procházkou, a to ho nyní nejspíš dočasně stálo svobodu.

Policie ho zatkla na základě pachové stopy, kterou sňala v Procházkově dodávce, která vezla peníze. Ale Teryngel oponoval, že Procházka mohl klidně vézt přítele i před zločinem.

Deník Blesk v pátek navíc zveřejnil informaci, že u Procházkova komplice se našly zbraně včetně pušky M16 a tři miliony korun v tajné schránce terénního auta.


Video