Na Novoměstsku ve čtvrtek večer havaroval šestačtyřicetiletý muž, přivolaní policisté mu naměřili přes tři promile (ilustrační snímek).

Na Novoměstsku ve čtvrtek večer havaroval šestačtyřicetiletý muž, přivolaní policisté mu naměřili přes tři promile (ilustrační snímek). | foto: Michal Sváček, MAFRA

Řidič vjel na krajnici a „sestřelil“ druhé auto. Nadýchal tři promile

  • 10
Své řidičské schopnosti ve čtvrtek večer přecenil šestačtyřicetiletý muž, který havaroval nedaleko Nového Města na Moravě. Za volant vlezl opilý, nedaleko města pak vjel na krajnici a narazil do auta, které vyjíždělo od benzinky. Policisté mu po nehodě naměřili 3,4 promile.

Nehoda se stala ve čtvrtek kolem devatenácté hodiny. Šestačtyřicetiletý řidič se vydal na cestu ve směru od Nového Města na Moravě k obci Radňovice. U benzinové čerpací stanice narazil do stojící fabie.

"Se svým vozem Renault Clio najel na krajnici a narazil pravou přední částí vozidla do levé přední části osobního vozidla Škoda Fabia. Řidička fabie stála na výjezdu od čerpací stanice," popsala žďárská policejní mluvčí Jana Martincová.

Oba účastníci nehody vyvázli bez zranění. Policisté na místě provedli dechovou zkoušku. U řidičky byla negativní, výsledek zkoušky u šestačtyřicetiletého muže ale policisty zřejmě pořádně překvapil.

"Při prvním měření dosáhla naměřená hodnota výše 3,41 promile. Při opakovaném měření byl výsledek 3,36 promile. Muž se dále dobrovolně podrobil odbornému vyšetření v nemocnici," uvedla Martincová.

Opilý řidič na místě přišel o řidičský průkaz. Policisté se jeho prohřeškem dále zabývají.

Na silnici mezi Novým Městem na Moravě a obcí Radňovice havaroval opilý řidič. Policisté mu naměřili přes tři promile.

Na silnici mezi Novým Městem na Moravě a obcí Radňovice havaroval opilý řidič. Policisté mu naměřili přes tři promile.


Video