Hokejista Radek Duda se svým automobilem BMW.

Hokejista Radek Duda se svým automobilem BMW. | foto: Lukáš Procházka, MF DNES

Řidič, který ve Varech zmlátil chodce, je zřejmě hokejista Radek Duda

  • 1340
Řidičem, který minulé úterý v Karlových Varech zmlátil chodce při incidentu na přechodu, je zřejmě hokejista Radek Duda. Podle informací iDNES.cz se svědci incidentu shodli, že auto agresivního řidiče mělo poznávací značku stejnou jako to, s nímž jezdí hokejista.

"Podezřelým je Radek Duda," řekl iDNES.cz pod podmínkou anonymity jeden z vysokých karlovarských policejních důstojníků.

Zároveň potvrdil, že vůz značky BMW, který na přechodu viděli svědci, měl poznávací značku vozu, s nímž právě Duda jezdí. 

Černé BMW X6 minulé úterý na přechodu v Karlových Varech málem srazilo chodce. Řidič se s ním vzápětí dostal do konfliktu a zranil ho ránou do obličeje. Když napadenému přišli na pomoc kolemjdoucí, nasedl do auta a ujel (podrobnosti o incidentu zde).

Oficiálně zatím policie informaci o vyšetřování Dudy odmítá potvrdit. Mluvčí Pavel Valenta pouze uvedl, že policisté stále vyslýchají svědky. O osobě podezřelého řidiče neuvedl žádné podrobnosti.

Poškozený Josef H. byl v pondělí u výslechu právě v době, kdy mu volal reportér MF DNES. "Teď nemám čas, jsem na policii. Zavolejte ve tři hodiny odpoledne," uvedl v pondělí senior.

Z informace, že jej mohl napadnout hokejista Duda, byl senior překvapený. MF DNES mu chtěla ukázat sportovcovu fotografii, jak pózuje před svým vozem, na němž je čitelná registrační značka. Poškozený ale v pondělí odpoledne svůj mobilní telefon nezvedal.

Na Radka Dudu sedí i popis, který napadený muž a svědci po incidentu ohlásili policii - zhruba 190 centimetrů vysoký štíhlý muž kolem 30 let. Radek Duda si také libuje ve vozech BMW řady X. Agresivní řidič podle svědků řídil BMW X6.

Radka Dudu se v pondělí redakci nepodařilo kontaktovat. Nezvedal telefon a na SMS nereagoval.

Dále: Dudova encyklopedie průšvihů

... na ledě i mimo něj: Facky, rvačky, lhaní, šišlavý Polák

V noci se k případu vyjádřil Jaroslav Veverka, generální manažer KLH Chomutov, kde má Duda hráčskou smlouvu. Uvedl, že lidé z vedení klubu se už s hokejistou o jeho údajném incidentu s chodcem bavili.

"Radek Duda nám poskytl základní informace o případu včetně toho, že se v této souvislosti sám spojil s Policií ČR," uvedl Veverka. Dodal, že s ohledem na probíhající vyšetřování se klub ani hráč nebudou k celé události více vyjadřovat.

Duda, bouřlivák na ledě i mimo něj

Dvaatřicetiletý rodák z Chodova u Karlových Varů Radek Duda je známý hokejový bouřlivák. V minulosti v jednom z rozhovorů pro MF DNES přiznal, že emoce občas marně krotí i za volantem. "Sem tam mě někdo naštve tak, že vyběhnu z auta," řekl tehdy.

Duda v minulosti působil v několika extraligových klubech, v Rusku i ve Skandinávii. Nyní je hráčem prvoligového Chomutova, odkud pendloval v uplynulých týdnech do Plzně. Ve zdejším klubu byl do konce ledna na hostování a díky skvělým výkonům si zde získal mimořádný obdiv fanoušků

,

Video