Policisté bourali cestou k soudu

  • 16
U Sudoměřic u Tábora havaroval policejní vůz. V zatáčce vjel do protisměru, kde narazil do kamionu s návěsem. Zraněni byli oba policisté i muž, kterého vezli k soudu do Jindřichova Hradce. "Předběžně to vypadá na zavinění ze strany řidiče služebního vozu," uvedl policejní mluvčí Pavel Hanták.

Na místě zasahoval i vrtulník, který odvezl jednoho zraněného policistu do českobudějovické nemocnice.

Podle ČTK leží na úrazovém oddělení a nepřeje si podávat informace o svém stavu. Ředitel českobudějovické záchranné služby Jan Tuček upřesnil, že zranění je sice vážné, ale neohrožuje policistův život. Vyžádá si nejméně týdenní léčení.

Druhého policistu a eskortovaného muže převezly sanitky na táborskou chirurgii. Jejich zranění se nakonec ukázala jako lehčí.

"Jsou to mladí muži mezi dvaceti až třiceti lety. Mají poranění hlavy, trupu a končetin," sdělil ředitel táborské záchranné služby Marek Slabý.

Podle policejního mluvčího jeli policisté z Prahy. Šofér náklaďáku, do něhož narazil služební Volkswagen Transporter, vyvázl prakticky bez zranění.

E55 stála téměř osm hodin
Nehoda se stala krátce před devátou hodinou ranní. Silnice první třídy E55 byla v obou směrech uzavřena, policisté odklonili dopravu po objízdných trasách.

"Prvotní informace o dalších dvou vozidlech, která měla narazit zezadu, se ukázala jako nepravdivá," upřesnil pro iDNES z místa nehody mluvčí Pavel Hanták.

Silnice I/3 byla podle agentury ABA zprůjezdněna v půl čtvrté.

U Sudoměřic u Tábora havaroval policejní vůz. Vjel do protisměru, kde narazil do kamionu. Zraněni byli dva policisté i muž, kterého vezli k soudu. (29. září 2003)


Video