Hřiště v Dolní Cerekvi na Jihlavsku, kde došlo k neštěstí.

Hřiště v Dolní Cerekvi na Jihlavsku, kde došlo k neštěstí. | foto: iDNES.cz

Policie obvinila vychovatelku za smrt dítěte pod házenkářskou brankou

  • 11
Viníkem loňské tragédie na hřišti v Dolní Cerekvi na Jihlavsku je podle policie 35letá vychovatelka z mateřské školky. Nezkontrolovala hřiště, na kterém pak na šestiletou dívku spadla házenkářská branka a zabila ji. Policie vychovatelku obvinila, hrozí jí až pět let vězení.

Vychovatelka měla na starost skupinku dětí z mateřské školky. Podle policie porušila důležitou povinnost vyplývající z jejího zaměstnání.

"Zejména řádně nezkontrolovala prostor hřiště z hlediska bezpečnosti, neměla o dětech stálý přehled a při volném pohybu dětí po hřišti neprováděla jejich průběžnou kontrolu," vyjmenovala prohřešky mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová.

Hřiště je v majetku městyse, podle starosty Zdeňka Jirsy se nyní bez dozoru nesmí používat. Pokud tam chce někdo něco hrát, musí si branky nejdřív postavit, jinak je to volný prostor, řekl starosta.

Neštěstí se stalo loni 3. prosince. Pro vážně zraněnou dívku tehdy letěl vrtulník, ale zachránit se ji už nepodařilo. Zemřela v brněnské fakultní nemocnici. - (více čtěte zde)

,

Video