Záchranka převáží opilou dívku do nemocnice.

Záchranka převáží opilou dívku do nemocnice. | foto: ZZS Karlovy Vary

Opilá školačka přerazila nos zdravotní sestře

  • 101
Opilou patnáctiletou dívku vezla dopoledne záchranka od dětské lékařky z polikliniky v Nejdku na dětské oddělení karlovarské nemocnice. Dívka byla agresivní a sprostě nadávala. V nemocnici zaútočila na zdravotní sestru a přerazila jí nos.

"Sestřička má zraněný nos," potvrdil iDNES primář dětského oddělení karlovarské nemocnice Jiří Souček.

Agresivní byla dívka už při převozu sanitkou. "Vulgárně napadala naší posádku," řekl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta.

Uklidnit se ji nepodařilo ani v nemocnici. "Dívka byla sprostá, kopala kolem sebe a ohrožovala okolí. Zvažovali jsme i možnost přivolat policii," řekla iDNES mluvčí nemocnice Zdeňka Marková.

V Karlových Varech se nejednalo o první případ, kdy se ve čtvrtek opilo dítě. "Na základní škole v Karlových Varech Na vyhlídce se opil šedesátiprocentní slivovicí čtrnáctiletý školák téměř do bezvědomí. Byl rovněž převezen na dětské oddělení karlovarské nemocnice," uvedl mluvčí záchranky Hutta.

Návštěvník náchodské nemocnice napadl zdravotní sestru

Návštěvník nemocnice v Náchodě ve středu odpoledne napadl nejprve slovně a pak i fyzicky zdravotní sestru. Napadená je podle ČTK nyní v pracovní neschopnosti a podstupuje lékařská vyšetření. Případem, který je v historii nemocnice první, se zabývá policie.

Video