Požár bývalého hangáru v Plzni

Požár bývalého hangáru v Plzni - Bývalý hangár a později skladiště v Univerzitní ulici hasiči dohořet. (13. srpna 2008) | foto: Petr Ježek, MF DNES

OBRAZEM: V Plzni vyhořel bývalý armádní hangár

  • 1
V plzeňské Univerzitní ulici vyhořel bývalý armádní hangár. V poslední době sloužil jako skladiště, v současnosti byl prázdný. Objektu se propadla střecha, hasiči proto museli nechat objekt dohořet.

Požár byl hasičům nahlášen po deváté hodině ráno. "Na místo začaly postupně vyjíždět jednotky z Plzně a okolí. V 10:13 hodin došlo k propadnutí střechy objektu, na místě tou dobou zasahovalo už jedenáct hasičských jednotek," pospala mluvčí plzeňských hasičů Alena Marešová.

Požár hangáru v plzeňské Univerzitní ulici

Objekt byl během vypuknutí požáru prázdný, nedošlo tedy k žádnému zranění. Lehčí újmu utrpěl pouze jeden z hasičů, který byl s výronem kotníku přepraven do Fakultní nemocnice Plzeň.

Požár hangáru v plzeňské Univerzitní ulici

Na prohlídku objektu, který patřil městu, se odpoledne přijel podívat primátor Plzně Pavel Rödl. Společně s dalším pracovníkem magistrátu odhadli vzniklou škodu na patnáct milionů korun.

Požár hangáru v plzeňské Univerzitní ulici

"Hangár nechávají hasiči dohořet a hlídají, aby nedošlo k rozšíření ohně," uvedla pro iDNES.cz Marešová. Na místě požáru budou hasiči podle jejích slov do ranních hodin.

Požár bývalého hangáru v Plzni

Po příčina požáru se i nadále pátrá. V úvahu připadá nedbalost, závada na elektroinstalaci nebo varianta, že požár někdo založil úmyslně.


Video