Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Inspekce v Brně zatkla policisty, podezírá je z korupce a násilí

  • 106
Policejní inspekce a Útvar pro odhalování organizovaného zločinu podezírá skupinu bývalých i současných policistů z korupce a násilné trestné činnosti. Údajně zametali pod koberec podezřelé kauzy.

Podle serveru Lidovky.cz začala razie v úterý ráno na brněnské hospodářské kriminálce.

Podle mluvčí inspekce Radky Sandorové na případu řadu měsíců pracovala policejní inspekce spolu s Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu a Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci. 

"V rámci tohoto případu je dokumentována činnost skupiny osob podezřelých z násilné trestné činnosti a korupce. Mezi podezřelými jsou bývalí i současní příslušníci policie," sdělila Sandorová.

Jedním ze zadržených je pak i bývalý rada inspekce ministra vnitra Rudolf Setvák, tvrdí Lidovky.cz

Kolika policistů se razie týká, nechtěla mluvčí inspekce prozradit. Dodala však, že počet podezřelých se může a zřejmě bude měnit, a bylo by proto předčasné udávat konkrétní čísla.

Vzhledem k probíhající akci není v současné době podle Sandorové možné poskytovat bližší informace. Ty inspekce zveřejní až po skončení zásahu, nejdříve však koncem týdne.

K případu se blíže nechtěl vyjadřovat ani šéf jihomoravské policie Tomáš Kužel. "O akci vím, vše je však v rukou policejní inspekce. Proto nejsem oprávněný se k tomu jakýmkoliv způsobem vyjadřovat ani nic komentovat. Musíme počkat, až celá akce skončí," reagoval Kužel.


Video