Diskuze

Sázka na Evropu: správná volba

Tento týden se každý z nás, občanů České republiky, může závazně vyjádřit k zamýšlenému vstupu do Evropské unie. Vůbec poprvé si tak vyzkoušíme referendum, které je ve srovnání s volbami přímějším a vyhraněnějším způsobem hlasování. Máme na vybranou jen mezi dvěma možnostmi, ale zároveň máme jistotu, že naše volba se přímo odrazí ve výsledku hlasování.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Oskhar

12. 6. 2003 21:43
Alternativa
Jaká je alternativa ke vstupu do EU? Myslím, že žádná. Pod vlivem EU už jsme a budeme po vstupu Polska, Slovenska, Maďarska a ostatních ještě víc, ať vstoupíme nebo ne. Když ale nevstoupíme, naopak my na uspořádání a politiku EU žádný vliv mít nebudeme. A s naší politickou reprenzentací to, jak se prakticky každodenně přesvědčujeme, sami nikam nedotáhneme. Bohužel, ale v našem nejbytostnějším zájmu je do EU vstoupit, jinak na tom budeme ještě hůř než teď.   
0 0
možnosti

12. 6. 2003 21:19
Tak, zejtra...
, ...du k referendu a volim NE a NE a NE (ja, manzelka a nejstarsi holka). Kluci bohuzel jeste nesmej, jinak bysme volili 5x NE!
0 0
možnosti

Kvak

12. 6. 2003 21:46
Re: Tak, zejtra...
Tomu se říká železný patriarchát! A co když manželka a céra bude volit ANO, to je zbiješ nebo co?   
0 0
možnosti

Olda

12. 6. 2003 19:17
A co takhle
ČR - volná zóna obchodu se zbožím původu EU, Asie, Ruska a USA???  Poloha obklíčené republiky nemusí být nevýhodná. Dobrý generál zvládne bitvu i v nevýhodném terénu.
0 0
možnosti

Vochomůrka

12. 6. 2003 21:34
ANO EU!
Bohužel u nás žádný dobrý generál není. Bohužel nejlepší co můžeme udělat je vstoupit do EU.
0 0
možnosti

Jana

12. 6. 2003 18:06
:-)))
Voliči čtyř největších norských politických stran jsou ve většině pro-nejvíce pravicoví konzervativci Hoyre. Podpora EU v Norsku roste s dosaženým vzděláním...Proč asi? Do EU chce podle různých průzkumů od 52 až po 68(!)% norů,proti je od pouze(!)od 17  do 38% norů-a zbytek neví. A na Islandu rovněž podle posledního průzkumu je  rovněž více příznivců,než odpůrců vstupu do EU (37% pro,33% neví a 30% proti). A určitě i Švýcarsku brzy dojde dech a začne usilovat o vstup do EU-příznivců vstupu je tam totiž více,než 40%.Loučím se a zvu k referendu.Jana
0 0
možnosti

Dan(1)

12. 6. 2003 18:30
Re: :-)))
Je nezbytné rvát tuhle propagandu do všech diskusí, špidlo?
0 0
možnosti

Olda

12. 6. 2003 16:40
Europoradna
Občané mladší 15 let, kterým se nevydává občanský průkaz, budou moci vycestovat společně s rodičem, v jehož občanském průkazu jsou zapsáni.                      Co je to za občanku? Mám dojem, že "význační lepší" lidé ani neví, kde mají občanský průkaz (pokud ho ještě neztratili). Občane, kdy jsi viděl naposledy svůj občanský průkaz? No, teď už věřím proklamacím odborníků, kteří proklamují vstup do EU. Jsou alespoň jim jasné podmínky vstupu? Nebo svá přesvědčení čerpají z televizních šotů? Nerad bych křivdil. Má někdo novou občanku?
0 0
možnosti

Jirka

12. 6. 2003 16:24
!!!
suma-sumárum :EU potřebuje další dojnice,tak proč nevstoupit a nenechat se dojit  ŽE?Myslím,že tyto polemiky nemají smysl.Pouze jsem se domníval,že internet mají lidé s vyšším IQ.
0 0
možnosti

12. 6. 2003 17:16
Re: !!!
Jirko, já jsem taky proti vstupu do EU, ale proč hned napadat ty, kdo mají jiný názor. Názory jsou od toho, aby se různily, pravil klasik a měl pravdu. Diskutuj, hádej se, ale v klidu, ono jim to dojde až tam budem. Bohužel i my. Madla
0 0
možnosti

Southernik

12. 6. 2003 15:42
Eurokampaň
Vládní propagace EU za 200 milionú běží už nějaký ten pátek a co jsme se dozvěděli? Vůbec nic. Nechápu, jak by si na tomto základě mohl někdo uváženě vybrat. Naštěstí občané ČR mají i jiné zdroje informací a nejsou blbí, jak si vláda zřejmě myslí. Tento článek je toho zářným příkladem. Je to tak neuvěřitelně obecné a nicneříkající, že skutečně stačí prohodit zkratky NATO a EU. Premiér Špidla asi vytáhl ze šuplete nějaký proslov ke vstupu do NATO. Nicméně stále doufám, že se občané nenechají vládní propagandou odradit a zvolí ANO.
0 0
možnosti

Olda

12. 6. 2003 15:33
Stavební práce
podraží po přijetí zákona o koordinátorovi o cca 10% (nejedná se o rodinné domky, ale větší stavby, rizikové práce - studny, výškové práce, práce v nebezpečném prostředí aj.). Dalším hřebíčkem bude DPH. EU se snaží řešit vše byrokracií, neumí pohlídat současný stav běžnými dostupnými prostředky - odebrání oprávnění, profesionalita školských a výcvikových organizací, uvědomělost pracovníka. Normy dělají z pracovníků neschopné blbce, kterým (profesionálům) to vysvětlí byrokrat opírající se o nesmyslný zákon. 
0 0
možnosti

hovnival {hovnival007@hotmail.

12. 6. 2003 15:22
@@
Ja jsem proti vstupu do EU.
 
 
0 0
možnosti

Janina

12. 6. 2003 16:10
Re: @@
Já také jsem proti a řeknu NE !   NE  EU=RVHP!
0 0
možnosti

frank

12. 6. 2003 14:29
A co tenhle pohled.
V poslední dekádě minulého století došlo k rozpadu bipolárního vidění světa. Satelity Moskvy se od ní odpoutaly a dosáhly odchodu Rusů a likvidace Varšavské smlouvy. SSSR chápalo prostor Polska, Československa, Maďarska a NDR jako nárazníkový prostor chránící částečně jeho území při konvenčním konfliktu. Druhé straně, ležící západně od našich hranic to bylo též celkem jasné, a tak obě strany považovaly zmínený prostor ve vojenské řeči za válčiště. Jenže po rozpadu RVHP a všech s ním souvisejících paktů bylo toto území jaksi neutrální. S Rusama jsme po zkušenostech s nimi nechtěli nic mít, to protistrana dobře věděla, a protože by bylo hloupé, kdyby válečný prostor byl na území Německa bylo potřeba s tím něco udělat a vrátit jej na původní místo. Ale jak to udělat? No říci: " Vy jste nám tak milí. A jste přitom tak slabí. No tak pojďte k nám. No a vy pobaltské republiky taky." Je jasné, že to jsou věci, o kterých se moc nemluví. No a už jsme byli v NATO. Ale pro Německo to ještě pořád není to pravé, protože leží na východní straně Evropské unie. No a nedej bože kdyby došlo k nějakému průšvihu. Přeci jenom by bylo lepší, kdyby Německo, potažmo tedy EU, mělo také svůj nárazník, jako ho měl SSSR. No a tak se otevírá cesta hlupáčkům do EU pod zástěrkou toho, jak je to skvělé a jak se budou mít nádherně. Prostě samí pečení holubi. Jenom těm kandidátům ještě nedošlo, že těmi holubi jsou jenom oni sami. Je to složitější a v téhle diskusi se to při povoleném rozsahu špatně rozebírá. Nehledě na to, že to webmaster asi smaže, protože to není až tak populární pohled na věc. Už jsem to totiž jednou zažil s podotknutím, že příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy. Do dnes jsem nepřišel na to, které by to asi tak mohly být.
0 0
možnosti

12. 6. 2003 15:13
Re: A co tenhle pohled.
Tedy dát dohromady takovouhle slátaninu, to už vyžaduje poměrně dost námahy. Když už bych přistoupil na nějaký válečný konflikt ezi západem a východem, všimnul jsi si, že způsob vedení války v době 2.sv.války a v dnešní době je výrazně odlišný. Vůbec se nevede po zemi, ale vzduchem a je v takové situaci úplně jedno. "Nárazníkové pásmo" naprosto ztrácí v pojetí moderní války význam, protože moderní letadla překonají toto pásmo během několika minut a běžné rakety s hlavicema můžeš vypustit třeba z Nevady a ony do té Moskvy taky dolétnou, stejně tak i naopak. Přestaň fantazírovat.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...