(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: SXC

Semafor na hlavním tahu Zlínem bude rozbitý měsíc, doprava se komplikuje

  • 16
Na hlavním příjezdu do Zlína od Otrokovic, konkrétně na křižovatce v Loukách u nákupního centra Terno, panuje komplikovaná situace. Po nehodě auta tam nefungují semafory a dopravní značení je upravené.

Klíčové je, že stovky řidičů, kteří jedou od Terna, nemohou odbočit doleva do Zlína, ale musejí jet opačným směrem a až později se mohou otočit.

„Nechápu, proč je to tak špatně vyřešené. Zvláště teď před Vánocemi, kdy je hustý provoz. Policie by tady mohla provoz řídit,“ postěžoval si Michal Novák.

Policie říká, že odbočování vlevo bez semaforů by bylo s ohledem na hustotu provozu na hlavní cestě nebezpečné. „Mohli bychom říci, že by bylo téměř nemožné,“ míní policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle něho ve čtvrtek policisté provoz na křižovatce řídili. „Když však začalo odpoledne hustě sněžit, byly hlídky u dopravních nehod, kterých se stalo hodně,“ doplnil Jaroš s tím, že jakmile to podmínky dovolí, měli by se policisté na křižovatku vrátit.

Oprava potrvá do poloviny ledna

Současná situace vadí i prodejně Terno. „Velice nás trápí dopravní zácpy způsobené nefunkčním signalizačním zařízením,“ napsala na webu vedoucí supermarketu Jarmila Rajznauerová.

Uvedla, že činí kroky k nápravě současného stavu. „Za tímto účelem byla vyzvána Policie ČR k neprodlenému zajištění změny organizace dopravy,“ uvedla Rajznauerová.

Řidiče nepotěší ani to, že zlínská radnice si dala jako nejzazší termín opravy semaforu polovinu ledna, i když se nehoda stala toto pondělí.

„Bohužel je rozbitý řadič světelné signalizace, který je tady složitější, protože je spojený i se sousedním železničním přejezdem. Snažíme se urychlit jeho výrobu. Skladem ho firmy nemívají, neboť stojí několik set tisíc korun,“ vysvětlil Michal Zlámal, který je pověřený vedením odboru koncepce a realizace dopravních staveb radnice.