Diskuze

Na most v Meziříčí najedou naplněné náklaďáky, prověří jeho stav

Most přes řeku Bečvu, který je součástí hlavního tahu ve Valašském Meziříčí, čeká v sobotu statická zátěžová zkouška. Do jeho konstrukce zatéká, předpokládají se poškozená ložiska. Statika stavby narušená není.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak je vůbec možné, že ti naši předkové postavili před několika stoletími mosty, které slouží stále?

Tento most se stavěl v době, kdy byl problém postavit rodinný dům, aby do něj střechou nezatékalo, protože "řemeslníci" to už neuměli. Odborníci na střechy jim byli pro smích a svými požadavky je jen obtěžovali. Museli by řádně pracovat a nemohli by si při svém standardním nasazení tolik vydělat. Já jsem si rady jednoho opravdového odborníka vzal k srdci a problémy se zatékáním přes rovnou střechu za celých 40 let jsem neměl.

Kdyby podobně postupovali i při izolacích mostů, tak ty stávající problémy se zatékáním do jejich konstrukce a tím vyvolané koroze nosných prvků by nemohly nastat.

0 0
možnosti

A víte kolikrát byly ty mosty opravovány, či v mnoha případech z velké části postaveny znova? A to je ještě otázka kolik z nich už zaniklo protože bylo levnější a snazší postavit nový, než aby se ten starý náročně opravoval.

1 0
možnosti