ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: MAFRA

Trelleborg posílil výrobu v Otrokovicích, změnil tak mapu linek MHD

  • 10
Kolem stovky zaměstnanců zlínského závodu společnosti Trelleborg (dříve Mitas) zamířilo během posledních měsíců do Otrokovic, kde má producent pneumatik další výrobu. Firma se proto dohodla s Dopravní společností Zlín–Otrokovice (DSZO) na rozšíření sítě městské hromadné dopravy.

Švédská skupina ve svém areálu v Otrokovicích loni vybudovala novou halu o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních, která navázala na stávající větší objekt. Ze Zlína sem přesouvá výrobu celoocelových radiálních plášťů a souvisejících technologií.

„V tuto chvíli je převod výroby téměř u konce a koncem léta tohoto roku dojde k přesunu poslední výrobní linky,“ uvedla Vladislava Kozáková, viceprezidentka pro lidské zdroje Trelleborgu.

Ve Zlíně bude nadále fungovat výroba moto a leteckých plášťů a také gumárenských směsí.

Právě kvůli navýšení počtu zaměstnanců Trelleborgu v Otrokovicích se firma dohodla s Dopravní společností Zlín–Otrokovice (DSZO) a od začátku července se síť městské hromadné dopravy (MHD) rozšířila o nový úsek.

Autobusy na linkách 55 a 70 označené písmenem „g“ vozí pracovníky firmy až k jejímu sídlu v severovýchodní části průmyslového areálu Toma.

„Využívání současného svozového firemního autobusu stále narůstá a my jsme cítili potřebu náš závod zaměstnancům lépe zpřístupnit,“ vysvětlila Kozáková. „Důležitou roli hraje také ochrana životního prostředí, kde vnímáme využitelnost MHD jako přívětivější,“ dodala.

K Trelleborgu míří v pracovních dnech šest spojů. Jezdí po silnici I/55 a novým vjezdem do areálu Tomy z východní strany pod železniční tratí. „Některé jedou jen od železniční stanice v Otrokovicích, některé přímo až ze Zlína a opačně.

Zaměstnancům Trelleborgu ušetříme kus cesty pěšky, kterou dosud museli absolvovat od naší nejbližší zastávky u Štěrkoviště,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň. Linku mohou využívat také další lidé, kteří v průmyslovém areálu Tomy pracují.