Chlapeček Jakub, který se narodil v neděli ráno na autobusové zastávce ve Vizovicích na Zlínsku. (16. července 2023) | foto: Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, p.o.

Chlapec se narodil na zastávce MHD ve Vizovicích, rodičům asistovala policie

  • 31
Ve Vizovicích se ráno narodil chlapec na zastávce MHD. Rodiče nestihli dojet do porodnice. Je v pořádku. U porodu byla policie, lékaři přijeli záhy.

„Takřka na konci své směny vyjížděly dnes naše dvě posádky, z toho jedna s lékařem, ze Zlína. Zhruba v 5:30 ve Vizovicích na tamní autobusové zastávce za perfektní asistence policejní hlídky přišel na svět chlapeček jménem Jakub,“ uvedla na webu mluvčí zlínských záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

„Rodiče už byli na cestě do zlínské porodnice, až tam ale nedojeli. Tatínek nakonec zastavil auto na zastávce ve Vizovicích, kde poprosil přítomnou hlídku policie o pomoc,“ doplnila.

Zvýšený počet policistů ve městě souvisí s právě probíhajícím metalových festivalem Masters of Rock.

„Děťátko se narodilo těsně před příjezdem záchranářů, asistovala u toho policejní hlídka, která ve městě dohlížela na pořádek kvůli metalovému a rockovému festivalu Masters of Rock. Chlapeček je v pořádku,“ uvedla na webu mluvčí zlínských záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

Pupečník přesřtihl otec chlapce za asistence posádek záchranářů. „Maminku i Kubíka jsme ošetřili v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté odvezli do zlínské porodnice. První plyšák, kterého Kubík v životě dostal, tak byl Kryštůfek záchranář. Maminka i chlapeček jsou v naprostém pořádku,“ doplnila mluvčí.