Zdrogovaný a ozbrojený cizinec uvázl s autem v bahnitém terénu nedaleko...

Zdrogovaný a ozbrojený cizinec uvázl s autem v bahnitém terénu nedaleko Luhačovic. | foto: PČR Zlín

Policisté přijeli kvůli uvázlému autu, našli zdrogovaného řidiče s brokovnicí

  • 14
V rozbahněném terénu nedaleko Luhačovic uvázlo v úterý po Velikonocích auto BMW X1 s cizí registrační značkou. Protože místní lidé viděli, že vůz nemůže vyjet, přivolali na pomoc policisty. Ti záhy zjistili, že řidič je zdrogovaný a má u sebe zbraň.

„Muž, který seděl uvnitř vozu, se policistům představil jako devětadvacetiletý občan sousedního státu, ale neměl u sebe žádný doklad totožnosti. Hlídka proto přivolala i kolegy z cizinecké policie,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Další překvapení na sebe nenechala čekat. Muž měl pozitivní test na amfetamin a policejní pes našel v autě drogy. Kromě sušené zelené hmoty a neznámých tablet byla ve vozidle taky brokovnice a desítky nábojů.

Cizinec pak putoval na služebnu, aby bylo možné zjistit jeho totožnost. Zbraň mu policisté zabavili, protože neměl ani povolení k jejímu převozu.

Později vyšlo najevo, že nemá řidičský průkaz, protože mu jej doma odebrali. Zbývá ještě zjistit, kdy a jakým způsobem se dostal do České republiky.

„To je předmětem dalšího prověřování. Dopustil se hned několika přestupků, které postoupíme do správního řízení,“ doplnila Kozumplíková.

Výčet je to skutečně dlouhý. Muž řídil vozidlo bez patřičných dokladů, řidičák nemá. Zbrojní průkaz sice vlastní a zbraň je jeho, ale neměl povolení k převozu přes hranice. Navíc byl zřejmě pod vlivem drog. To musí ještě potvrdit lékařské vyšetření.

Kromě toho drogy přechovával a velmi pravděpodobně porušil nařízení vlády o volném pohybu osob, protože vstoupil na území České republiky, i když jsou kvůli opatřením proti šíření koronaviru uzavřené hranice.