ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Muž sváděl nezletilé dívky na internetové seznamce, jedna s ním otěhotněla

  • 11
Důvěřivosti a nezralosti mladých dívek zneužíval čtyřicetiletý muž z Kroměřížska. Vystupoval pod falešným profilem na internetové seznamce, kde sváděl nezletilé. Ačkoli dívkám ještě nebylo patnáct, měl s nimi pohlavní styk. Jednu dokonce přivedl do jiného stavu.

Z nezletilou dívkou se obviněný seznámil na internetové seznamce.

„Ve virtuálním světě vystupoval pod falešným jménem a také si ubral jedenáct let. Využil důvěřivosti a nezralosti dívky a vytvořil si s ní partnerský vztah,“ popsala Barbora Balášová z kroměřížského policejního oddělení tisku a prevence.

Policie muže podezírá z trestných činů pohlavní zneužití a ohrožování výchovy dítěte, za což dotyčnému hrozí až osm let za mřížemi.

Přestože si byl vědom, že děvčeti není ještě patnáct let, měl s ním na konci února nechráněný pohlavní styk.

„Tohoto jednání se dopustil i přesto, že si pár dní před tím převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, které jej obviňuje rovněž ze spáchání trestných činů pohlavní zneužití a ohrožování výchovy dítěte,“ upozornila Balášová.

S dívkou bydlel na ubytovně

Už od loňského května totiž muž udržoval intimní partnerský vztah s jinou nezletilou. S tou dokonce přechodně bydlel v pronajatém bytě a na ubytovně.

„Minimálně jednou došlo k pohlavnímu styku, v důsledku čehož poškozená otěhotněla. Okolí uváděli v omyl, že je dívka plnoletá,“ vylíčila policejní preventistka.

Kriminalisté nadále na případu pracují a prověřují všechny okolnosti. Muž měl na sociálních sítích podezřelých kontaktů víc.

Policie zároveň vyzývá rodiče nezletilých i dospívajících dětí, aby s nimi mluvili o tom, s kým na internetu komunikují.

„Osoby, které s dětmi nechtějí jen komunikovat, ale chtějí víc, mají výborné schopnosti své oběti zmanipulovat, získat si je na svou stranu a poté z nich vylákat intimní videa či fotografie,“ varovala Balášová.