Diskuze

Rok do krajských voleb. Místo nemocnice bude tématem celostátní politika

Poslední volby do zastupitelstva Zlínského kraje byly z velké části referendem o stavbě nové krajské nemocnice. Zvítězili její odpůrci a stávající hejtman Radim Holiš (ANO) chce ve funkci pokračovat. O čem budou krajské volby v roce 2024, kdo povede strany a hnutí a jak politici hodnotí současné vedení hejtmanství?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

"Kraj bez hranic" - tak to se jim to heslo dost nepovedlo. Blbe by teda bylo kdykoliv, ale v dobe, kdy na hranicich toho kraje slouzi vsechno, co ma ruce a nohy a chytaji se migranti, je obzvlast vypecene.

Fascinuje me obecne, jak si politici mysli, ze podobne nicnerikajici vyplody creativcu na kazdem rohu nahradi program a dlouhodobou praci pro obcany.

4 1
možnosti
RB

R12a93d53i53m 50B80o92t90e61k

28. 10. 2023 22:32

Není to ideální, ale oproti krachu kraje spojeného s výstavbou nemocnice a následnému předání lidských životů do rukou developera je to přece jen lepší výsledek. Že se nebude stavět hned, když pan Čunek nechal propadnout stavební povolení na nový centrální pavilon, muselo být jasné každému. Škoda, že se nepovedlo všechno úplně ideálně, minimálně rok času se s nemocnicí ztratil.

4 3
možnosti
JP

No nakonec je dobře, že to stavební povolení pro ten urgent a internu ve východní částí areálu propadlo, protože by pak už nebyly na to návazné rozvojové plochy v nemocnici. V tom západním plochy jsou a já jsem to říkal od začátku, že je možnost pouze stavba nové nemocnice nebo stavět v západní části nemocnice. Já jsem si přál novou nemocnici a bude de facto nová nemocnice v původním areálu. Jen bohužel se děje opět to, co se dělo za Lukáše a Mišáka. Zahájení skutečné rekonstrukce i přes sliby je stále mlze a nedohlednu.

0 0
možnosti
LK

L60e91o80š 49K46u64č50e37r94a

28. 10. 2023 19:30

Nepostavit novou nemocnici byla velká chyba. Už se mohlo stavit. Přestavba staré se pořád oddaluje a než se začne, tak to bude dražší než ta nová a hlavně s hlukem a nepohodlí pro pacienty. Protože je málo místa, tak se musí dělat postupně a bude to na mnoho let.

6 2
možnosti
JP

Sice jsem si přál novou nemocnici, ale budiž občané rozhodli, že chtějí rekonstruovat starou, což respektuji. Ale co je na tom nejhorší, že navzdory slibům, jak začnou hned modernizovat starou nemocnici, nemají po třech letech vládnutí ani projekt, jen jakousi objemovou studii. Doufám, že opozice tuto Holišovu neschopnost náležitě využije.

8 0
možnosti