Diskuze

Bytovky v centru Zlína získaly povolení krátce před změnou územního plánu

V centru Zlína na Tyršově nábřeží a nedaleké Čepkovské ulici začíná developer budovat domy s více než stovkou bytů. Firma na ně dostala stavební povolení nedlouho předtím, než zastupitelé schválili změnu územního plánu, která by v tomto místě už zřejmě podobnou výstavbu neumožnila. Proti výstavbě se staví i místní obyvatelé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Jelikož běžně vznikají zvrhlosti jako koupaliště na kopci, rozhledny v nížinách (skoro) nebo školicí střediska v rodinných zónách, chápu i tento záměr investora. Nechápu však postoj úředníků MMZ, konkrétně stavebního úřadu, který ve čtvrti, která je územním plánem určena k individuálnímu rodinnému bydlení ve formě rodinných domů se zahradami, toto povolí a to přes masivní odpor obyvatel Čepkova. Nemají náhodou hájit zájmy zlínských obyvatel? No nevím, jedná se už o několikátý přešlap v této části města a k tomu to načasování... Dále nechápu činnost úřednic oddělení koordinace projektů, které místní obyvatele obšťastnily mohutnou výstavbou v příštích dvou letech, když v poslední době bylo Tyršovo nábřeží několikrát dlouhodobě rozkopané (nová vozovka, výměna teplovodu, výstavba cyklostezky).

0 1
možnosti
JP

Chapu. Ale Zlin ma k pomeru prijmum obyvatel snad nejdrazsi nemovitosti. Vsichni nadavaji, ze se malo stavi, ale prakticky ve Zline nelze stavet kde a vzdy, kdyz se nekde stavi, tak to vyvola odpor okolnich obyvatel. Jinak kde ve Zline stavet? Vykacet lesy nad mestem? Ja tech moznosti bohuzel moc zde nevidim.

7 0
možnosti
JM

J74a84n 38M33a90l65ý

13. 5. 2020 16:10

Ty baráky, co se tam mají stavět, jsou spíš viladomy než bytové domy. Mám za to, že do té lokality celkem zapadnou.

7 0
možnosti