Muž se svým vozem naboural do rodinného domu v Brumově-Bylnici, pak se snažil ujet. | foto: Policie ČR

Při návratu z večírku naboural do domu, majitele pak ohrožoval sekáčkem na maso

  • 7
Nevídanou scénu převedl devětadvacetiletý řidič v Brumově-Bylnici na Zlínsku. Po bujarém večírku nejprve neuřídil své auto a vrazil do zdi jednoho z rodinných domů. Od nehody se pokoušel ujet, v čemž mu majitel domu zabránil. Muž na něj ale vytáhl sekáček na maso a vyhrožoval mu zabitím. Agresorovi teď hrozí tři roky vězení.

Případ se stal v neděli brzy ráno. Muž žijící většinu roku v zahraničí, se vracel z večírku, který se konal ve Valašských Kloboukách. Kolem páté hodiny ráno projížděl sousedním městem Brumov-Bylnice a mířil ke státní hranici.

„Nezvládl ale projet zatáčkou a narazil nejprve do dopravní značky se zrcadlem a poté do fasády rodinného domu,“ vylíčila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Majitel domu vyběhl ven a zjistil, že šofér má nastartované auto a chystá se ujet. Proto mu otevřel zadní dveře a volal na něj, ať počká na policii.

„To řidiče rozčílilo, vylezl z auta se sekáčkem na maso v ruce, máchal s ním proti majiteli domu a křičel na něj, že ho zabije. Rodinní příslušníci majitele domu agresorovi v útoku zabránili,“ popsala mluvčí.

Po příjezdu policejní hlídky pak řidič odhodil sekáček na zem a podrobil se dechové zkoušce. Ta ukázala dvě promile alkoholu. Další vyšetření i zkoušku na přítomnost drog však muž odmítl, policistům říkal pouze „no comment“ a odmítal další komunikaci.

„Kriminalisté, kteří dorazili na místo, muže zadrželi a po lékařském vyšetření převezli do policejní cely. Jeho vozidlo i sekáček na maso zajistili pro účely trestního řízení,“ informovala Kozumplíková.

Opilý muž obrátil auto na střechu, pak tvrdil, že ho někdo srazil

Po celou dobu seděla na místě spolujezdce také jednadvacetiletá žena, kterou odvezli zdravotníci s lehkých zraněním do nemocnice. Šofér vyvázl bez zranění. Škoda na domě, vozidle i dopravní značce se podle předběžného odhadu vyšplhala na 210 tisíc korun.

„Následující den po vystřízlivění vyjádřil řidič nad svým jednáním lítost a vysvětlil, že si od okamžiku havárie nic z toho, co se stalo, nepamatuje,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté muži ve zkráceném přípravném řízení oznámili podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a nebezpečné vyhrožování. Za to mu hrozí až tříleté vězení.

23. srpna 2023